torstai 17. syyskuuta 2009

Nahan puhdistus

Sohva tuli ja se mahtui nippanappa ovista sisään, toisin kuin aiemmin tuotu uusi pesukone...
Sohva on siis ostettu kierrätyskeskuksesta ja vaatii puhdistusta.
Luin, että nahkaa voisi puhdistaa Marseille-saippualla tai mäntysuovalla.
Kävin hakemassa Marseille-saippuaa Sokoksesta ja kyselin myyjältä oliko hänellä tietoa saippuan sopivuudesta sohvan puhdistamiseen. Myyjätär vakuutteli saippuan sopivan hyvin kyseiseen puuhaan ja niin saippuan kääreessäkin luki. Vihertävässä Marseillesissa öljypitoisuus on 73% ja arvelin sen sopivan kuluneelle ja kuivettuneelle nahalle paremmin kuin vaalea saippua. Kävin vielä hakemassa kumihanskojen alla käytettävät puuvillahanskat puhdistushommaa varten. Vanha sukka olisi ajanut saman asian.
Kokeilin ensin saippuakäsittelyn sopivuutta samanvärisiin nahkasaappaisiini
ja niistä tuli kuin uudet.
Tosi järkevää kun ajattelee että saappaiden hinnalla saa 13 sohvaa... :)Puhdistamisessa oli kova homma ja kahvia kului.
Nyt sohva kuivuu käsittelyn jälkeen.
Kuppikin on muuten kierrätyskamaa mummolasta.
Palataan asiaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihania nämä kaikki sisustus aiheiset postaukset.
Innolla odottelen aina uusia postauksia. :)

Joka päivä käyn kurkkimassa blogiisi..joskus montakin kertaa päivässä. :)

-kirppu

Mimmu kirjoitti...

Moikka Kirppu ja kaikki muutkin ihanat lukijani. Blogin ensimmäinen teksti on julkaistu 12.2.2008 ja sohvapostaus on 246. juttuni. Tästä blogikirjoittelusta on tullut mulle tosi rakas harrastus. Kirjoittaminen ja valokuvaaminen on mielipuuhaani ja tänne blogiin voi kirjoitella tällaisia ihan tavallisia juttuja ihan tavallisesta arjesta. Minusta on hienoa että keskimäärin sataa(!) ihmistä päivässä kiinnostaa nämä mun tavalliset jutut. Mikäs tässä on blogatessa kun palaute on aina niin positiivista. Kiitos kaikille lukijoille.

vattunakki kirjoitti...

Löysin upean, jonkun hylkäämän nahkalaukun, jonka näppäränä tyttösenä sain korjattua. Laukku on kuitenkin suhruinen ja googletin nahanpuhdistusohjeita. Pelastit kyllä päivän! Nuo kengät näyttävät todella hyviltä! (: Kiitokseni, että olet joskus tällaisen postauksen maailmoille päästänyt!