perjantai 18. syyskuuta 2009

KahvistaMeillä keitetään kahvia tällaisella vempaimella.

Löysin tänään marketista mielenkiintoisen uuden kahvituttavuuden.
Arvid Nordquist: n tyylikäs pakkaus erottui edukseen kahvihyllystä. Illy:ä kovasti kehutaan, mutta päätin antaa Arville mahdollisuuden.
Arvid Nordquistin nettisivutkin olivat kovasti tyylikkäät.


Wikipedia kertoo espressosta tiukkaa asiaa:

Espresso [esˈprɛsso] on kahvia, joka valmistetaan pakottamalla lähes kiehuva (85–95 °C) vesi noin 8-18 baarin paineella hienoksi jauhetun kahvijauheen läpi noin 20-30 sekunnin aikana. Tuloksena on noin 25-35 ml heti nautittavaa kahvia. Juoman pinnalle muodostuu kahvin rasvoista ja kahviin paahdettaessa sitoutuneen hiilidioksidin vaikutuksesta vaahtoa, cremaa. Espressoon käytettävät kahvinpavut ovat yleensä seos tummaksi paahdettua arabiankahvia- sekä robusta-kahvia. Espresso nautitaan joko sellaisenaan tai erilaisten kahvijuomien kuten cappuccinon tai caffè latten ainesosana.
Espressoa juodaan kaikkialla Etelä-Euroopassa, erityisesti
Italiassa (tunnetaan nimellä caffè tai caffè espresso), Portugalissa ja Ranskassa. Italiassa espresso nautitaan usein sokerin sekä biscotti-keksin kera.
Erilaisia espressokahvin muunnelmia on sadoittain, sillä kaikkia muunnelmia (nimetään pääosin adjektiivein: pitkä, kuuma, suuressa kupissa...) voidaan sekoittaa keskenään, jolloin syntyvällä espressotyypillä saattaa olla hyvin pitkä nimi.

-Espresso on siis painekahvia, ei expressoa=pikakahvia.

-Hyvän espresson pinnalla on crema.

-Pahiten olen pettynyt espressoon Amarillossa. Olimme liikkeellä isolla porukalla ja jouduin odottelemaan kahviani sen hetken kun muiden tyttöjen jälkkärikahveja serveerattiin. Sain nenäni alle kylmän espresson, jossa ei ollut cremaa vaan se oli keitetty kuivaneista puruista. Se ei juurikaan nostanut tunnelmaa kuivaksi paahdetun kananrinnan jälkeen, mutta kaikesta tästä huolimatta ilta oli ikimuistoinen.

-Ikean foodmarketissa myytävä kahvi on ihan kelpo kamaa. Hinta-laatu suhde kohdallaan niinkuin Ikean muissakin tuotteissa.

-Sanotaan, että hyvä kahvi on hyvää kylmänäkin.

-Ostettuasi espressokeittimen et vain kykene juomaan "huoltsikkakahvia".

-Monet sanovat, että ei uskalla maistaa espressoa, koska menee pannukahvistakin maha sekaisin. Espresso ei ole tiivistettuä pannukahvia, eikä se laita mahaa sekaisin.

-Hyvä espresso ei ole kitkerää, kuten myös monesti luullaan.


(Kuvat: Arvid Nordquist ja Krups)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on aivan ihana blogi!!
Edellisiä postauksiasi katseltua täytyy myös mainita, asuntosi loistokkuus. Kuinka oletkaan sisustanut sen kauniiksi ja persoonalliseksi:)

ps.Mistä olet löytänyt esimerkiksi olohuoneessasi olevan vaatereen? Olen itse jo kauan etsinyt rekeä joka olisi kaunis kuin omasi!