tiistai 8. marraskuuta 2011

Mustaa heviä osa 5



Tänään mua voitelee musta väri. Näen sitä kaikkialla ja ah, miten kaunis väri se onkaan. Tänään markettireissulla esittelin ihan innoissani Cittarin hedelmä-vihannesosastolla miehelleni mitä kauniimpia mustia raaka-aineita...

Innostuin keräämään nyt viisiosaiseen juttukimaraan ohjeita, joihin käytetään mustia raaka-aineita hedelmä/vihannes-osastolta.




Karhunvatukka-ricottapiirakka (8-10 palaa)

{ pohja }
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- 125 g kylmää voita
- 1/2 dl kylmää vettä

{ täyte }
- 250 g ricottajuustoa
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- noin 200 g karhunvatukoita

Aloita pohjasta. Yhdistä jauhot ja sokeri. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi, ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on noin herneen kokoista murua. Pirskottele joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita taikina pakastimeen 10 minuutiksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (22 cm). Leikkaa reunoilta pois ylimääräinen taikina ja tasoittele reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Valmista täyte sillä aikaa kun pohja on uunissa. Sekoita ricottajuusto, sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja ripotte pinnalle karhunvatukoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia kunnes täyte on kiinteää muttei vielä ruskettunut. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Ohje ja kuvat: Fanni ja kaneli blogista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Musta on huikea. Sopivina annoksina erittäin paikallaan. Ihania ohjeita...

M