tiistai 1. marraskuuta 2011

Possuwokki

Testattu ja toimii! Ohje: "Mitä tänään syötäisiin?"-ohjelma
Ainekset5 annosta
300 g HK rypsiporsas kinkkusuikaleita, maustamaton
2 isoa sipulia
3 Pirkka porkkanaa
1 (n. 300 g)kesäkurpitsa
1 rs (200 g)Champ herkkusieniä (tuoreita)
2 rkl öljyä
1/2 tl chilimausteseosta
2 dl vettä
1/2 dl Pirkka Thai Sweet -chilikastiketta
1/4 tl suolaa
1 dl vettä
1 rkl Pirkka perunajauhoja

ruohosipulia
Vaihe 1
Leikkaa kuoritut sipulit isoiksi lohkoiksi. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Viipaloi puhdistetut sienet.
Vaihe 2
Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää chilimausteseos ja sekoita. Lisää possusuikaleet ja anna niiden ruskistua kauniisti. Lisää sipulit ja porkkanat. Kuullota ne. Kaada joukkoon 2 dl vettä, chilikastike ja suola. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
Vaihe 3
Lisää kesäkurpitsat sekä herkkusienet. Sekoittele ja hauduta vokkia vielä noin 10 minuuttia. Sekoita perunajauhot ja 1 dl vettä. Kaada seos saostamaan vokkia. Sekoita ja kiehauta. Tarkista maku. Silppua pinnalle ruohosipulia. Tarjoa basmatiriisin ja vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja: