maanantai 24. helmikuuta 2014

Uunijuurekset


Moi.
Tänään maanantaina meillä vietettiin "sunnuntaita".  Ohjelmassa oli hyvää ruokaa, vieraita, mummolakahvittelut ja autokauppoja. Ruuaksi tein uunijuureksia ja härkäruukkua.

Juurekset menossa uuniin:


Lisäkkeeseen voi varata kilon verran juureksia. Olin valikoinut tänään punajuuria, porkkanaa ja palsternakkaa. Kuorin juurekset ja pilkoin ne. Keitin punajuuria vedessä noin 5 min. ajan, valutin ne lävikössä ja sitten yhdistin juurekset. Kastikkeeseen/liemeen laitoin yhden appelsiinin mehun, kolme ruokalusikallista hunajaa ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, sekä suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia, reilusti. :)

Tässä kuva liemestä:


Juurekset kypsyvät uunissa 190 asteessa noin 40 minuutissa.

Ja sitten:
Syömään!


Tällä hetkellä olen innostunut keittiön puolella vauvanruuista uuden kirjan inspiroimana ja haaveilen pastakoneesta... Näistä myöhemmin lisää.


Ei kommentteja: