tiistai 8. marraskuuta 2011

Mustaa heviä osa 3

Munakoiso:

Munakoiso on toimiva kalan lisäke. Ostin tänään marketista myös kokonaisen tarjouslohen, joka saa huomenna munakoisolisäkkeen.

Ennen paistamista munakoisoviipaleille ripotellaan suolaa, joka saa nesteen nousemaan viipaleiden pintaan. Nesteen mukana niiden mahdollinen karvas maku vähenee tai poistuu kokonaan. Puolen tunnin ”hikoilun” jälkeen viipaleet kuivataan ja paistetaan.

Salaatteja varten munakoisokuutiot kuoritaan ja kiehautetaan suolalla maustetussa vedessä. Ennen salaattiin sekoittamista, ne kannattaa valuttaa ja jäähdyttää siivilässä. Munakoison mieto makua täydentävät voimakkaat mausteet, kuten valkosipuli, basilika, oregano, sitruunamehu ja pippuri.

Ei kommentteja: