maanantai 25. heinäkuuta 2011

Super food


Tein tänään smoothieta mustista viinimarjoista ja karviaisista.
Marjat ovat aika kirpsakoita, mutta laitoin kaveriksi säilykepersikkaa ja sokerilientä.
Lisäksi laitoin kyytiin maitorahkaa ja maitoa.
Tuli ihan raikas ja terveellinen välipala.

Olen viimeaikoina toistuvasti törmännyt termiin: superfood.
Töngin asiaa sen verran, että sain tietää superfoodia olevan mm. nokkoset, marjat, lohi, kananmuna ja vähärasvainen jogurtti.... (HS.fi) Superfoodin lisäksi olen lukenut happibaareista ja katsellut tv-mainoksia ruuansulatusjogurtista.

Jutellessani ikäisteni kavereiden kanssa, huomaan olevani lähes ainoa, joka tekee kotona ruokaa. Kiivainta uraa tekevät kaverini ottavat kahvinkin take-awaynä. Kaksi kolmesta ei ole koskaan keittänyt perunoita, ihan oikeasti. En sano tätä laittaakseni sulkaa omaan hattuuni, vaan todetakseni, että ruokakulttuuri muuttuu kaiken muun ohella.

Elämme aikaa jolloin normaali kotiruoka on superfoodia, ihmiset ostavat ilmaa hengittääkseen sitä ja syövät ruuansulatusjogurttia saadakseen kakatuksi sen mitä pikaluukku eilen lautaselle oli turauttanut, koska kroppa ei sitä pysty enää itse tekemään. Tavallinen ruoka ei ole perunaa, kasviksia ja lihaa vaan "kiinalaista" tai kebabbia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Superfoodeista ja muista superlatiiveistä lautasella saa lisätietoa Aurinkoniemen Sadonkorjuu-tapahtumassa 13. - 14.8.

Oikeesti mielenkiintoista asiaa ruuasta, lisätiedot www.aurinkoniemi.fi

M