maanantai 6. kesäkuuta 2011

Banskujen deletointi


Mulla on niin monta banaania, etten saa niitä syötyä ennekuin ne menee pahaksi. Olemme ehkä huomenna lähdössä veneilemään. Ajattelin, että voisin ottaa banaanit mukaan matkaevääksi ja duunata niistä jonkinlaista jälkkäriä nodella. Löysin pari ohjetta netistä.

Suklaabanaani on banaanista ja suklaasta valmistettava jälkiruoka, joka on yleinen retkieväs. Suklaabanaani valmistetaan usein nuotiolla tai uunissa. Banaaniin tehdään kylkeen viilto, ja sisään upotetaan suklaapaloja. Perus Fazerin sininen tai tumma taloussuklaa on luultavimmin käytetyin suklaa tähän. Tämän jälkeen banaani kääritään folioon ja laitetaan esim. nuotion viereen (ei liekkeihin), ja annetaan suklaan sulaa ja banaanin kypsyä. Ruoka on valmis, kun banaani on löysä ja suklaa on täysin sulaa. Syö lusikalla kaivertamalla.

Suklaabanaani soveltuu hyvin iltanuotiolla nautittavaksi, ja on samalla melko halpa jälkiruoka.

TAI

Banaani-suklaa tortilla
4 annosta

4 kpl Soft Tortilla

Täyte
200 g Philadelphiajuustoa
3 rkl fariinisokeria
3 kpl banaania, siivuina
1 tl Kaneli jauhettu
100 g tummaa suklaata, hienonnettuna

Gratinointiin
30 g voita
1 rkl fariinisokeria

VALMISTUS
Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte tortilloille ja kääri rullalle. Laita tortillat uunivuokaan. Laita tortilloille voinokareita ja ripottele päälle fariinisokeria. Gratinoi uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kera.
Vinkki! Banaanin sijasta voit hyvin käyttää appelsiinia.

Tätä vois yrittää kokeilla niin että käärii tortillat folioon ja sitten kypsentää notskilla ritilän päällä.

Tai sitten leipoo kotona valmiiksi suklaa-banaani kääretortun ja
hörppää teetä kaveriksi laiturin nokassa.

Ei kommentteja: