maanantai 24. syyskuuta 2012

Puolukka & valkosuklaa juustokakku

Oltiin viikonloppu Leonin kanssa mummilassa.
Mummin toiveesta leivoin meille juustokakkua.

Ohje on taikurin hatusta (eli omastani) vetäisty 
ja se menee näin:
 
pohjaan
voita pari lusikallista
pötkö Domino keksejä

sörsseliin
130g eli 1 levyllinen Pandan valkosuklaata
noin 3dl puolukoita, mulla oli sokeroituja ja pakastettuja
1 prk valion Vanilja rahkaa
1 prk Vispautuvaa vaniljakastiketta
1dl puolukoiden mehua
5 liivatelehteä

Jauha keksit yleiskoneessa muruiksi ja lisää sulatettu voi. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi. Painele keksimurutahna irtopohjavuoan pohjalle ja nosta kylmään odottamaan.

Jauha valkosuklaa muruiksi yleiskoneella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, valkosuklaarouhe (säästä vähän koristeluun) ja puolukat. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna puolukoiden mehu mikrossa. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan puolukkamehuun. Kaada mehu rahkaseokseen oheuna nauhana kokoajan sekoittaen. Kumoa seos irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä muutama tunti kylmässä.
Koristele suklaarouheella ja puolukoilla.

(kuva lainattu karppiherkkuja.blogspot.com)

Ei kommentteja: