keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Rapusalaatti

 Tänään tein meille lounaaksi tiikerirapusalaattia. 
Se valmistuu niin, että sulaneet ravut valutetaan. 
Pannulle laitetaan reilusti voita johon silppusin reilun tupsukan sitruunatimjamia. Timjamipedille laitetaan ravut paistumaan ja päälle ripotellaan suolaa ja silppusin mä siihen tilliäkin. Rapuja paistetaan kuumalla pannulla pari minuuttia ja sitten käännetään ne. 
Mulla on siihen hommaan sellaiset hyvät pihdit. Suosittelen. 
Päälle puristin sitruunamehua ja laitoin kannnen päälle. Haudutusta pari minuuttia, ei liikaa, ettei ravut mene kumisiksi.

Salaattiin ravin alle jääsalaattia ja rucolaa, sekä kipaisin kasvihuoneesta herneenversoja. Pilkoin mukaan retiisiä, porkkanaa, parsakaalia ja viinirypäleitä. Tykkään että hyvässä salaatissa on juustoa. Tänään kuutioin Lidlin sulatejuustopaloja, niitä joissa on se lehmän kuva. 
Sitten kasan päälle soijaa ja vähän mustapippurirouhetta.
Niin ja ne ravut. Rapujen päälle voi vielä lusikoida pannulta timjamilierua.
Lautasen reunalle vaalea leipäpala ja sitruunalohko.
Tämän setin voimin jaksaa pakata peräkärryyn rojua ja kyytiä sen kaatikselle.

Iltaruuaksi haudutin kermaisaa metsäsieni-parsakaali-risottoa.
Sori. 
Ei kuvaa. 
Se loppui jo.

Ei kommentteja: