Nokkosen lehtiä voi käyttää ruuanlaitossa. Lehdet kannattaa kerätä puhtaista paikoista eli ei tienvarsilta jne..
Kannattaa katsastaa mummuloiden pihojen apajat. Parhaat puskat löytyy vanhojen puutarhapihojen reunoilta. Lehdet kerätään kumihanskat kädessä, tietty.
Lehdet huuhdellaan ja ryöpätään eli kiehautetaan.
Säästä keitinvesi!
Valutetut lehdet surautetaan muuskaksi.
Soseen voi pakastaa vaikka jääpalakennoon, josta niitä on helppo käydä nappaamassa lähes mihin ruokaan tahansa. Minä pakastin mössön ja tein blenderin pohjalle jääneeseen soseenloppuun lettutaikinan vippaamalla kyytiin munaa, maitoa ja jauhoja.
Nokkosta voi laittaa vaikka keittoihin ja kastikkeisiin.
Miksei vaikka perunamuussiin jos haluaa laittaa lapsille vihreää örkkimuussia.
Letut on ainakin tosi jees!
Nokkosten keitinveden voi vaikka juoda. Mulle lasillinen ennen nukkumaanmenoa antoi hyvän yöunen.
Veden voi myös kaataa kukille lannokkeeksi. Harmitti etten tajunnut kokeilla tehdä tän päiväistä hernekeittoa nokkosveteen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti