Kuusenkerkistä voi tehdä hauskaa kesäjuomaa.
Kuusekerkkiä saa kerätä maanomistajan luvalla.
Kerkkä on siis se vaaleanvihreä kasvu joka ilmestyy oksien kärkiin.
Marttojen sivuilta löytyy tällainen ohje:
KUUSENKERKKÄJUOMA
4 l vettä
2 l kuusenkerkkiä
0,5 kg sokeria
25 g sitruunahappoa
Laita kuusenkerkät kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Lisää sitruunahappo ja anna seoksen jäähtyä yön yli. Siivilöi juoma ja lisää sokeri. Kiehauta. Kun juoma on jäähtynyt, pullota se ja siirrä jääkaappiin. Juoma säilyy kylmässä kaksi viikkoa.
Kuusenkerkissä on runsaasti C-vitamiinia, joten ne estävät flunssan ja kevätväsymyksen. Juomaa voi myös pakastaa jääpaloiksi, jolloin sitä pystyy nauttimaan myös talviaikaan.
4 l vettä
2 l kuusenkerkkiä
0,5 kg sokeria
25 g sitruunahappoa
Laita kuusenkerkät kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Lisää sitruunahappo ja anna seoksen jäähtyä yön yli. Siivilöi juoma ja lisää sokeri. Kiehauta. Kun juoma on jäähtynyt, pullota se ja siirrä jääkaappiin. Juoma säilyy kylmässä kaksi viikkoa.
Kuusenkerkissä on runsaasti C-vitamiinia, joten ne estävät flunssan ja kevätväsymyksen. Juomaa voi myös pakastaa jääpaloiksi, jolloin sitä pystyy nauttimaan myös talviaikaan.
Itse tosin laitoin tuplaten kerkkiä.
Sitruunahappoa saa apteekista ja luontaistuotekaupoista.
Kerkkäjuoma sopii vaikka ruokajuomaksi. Sitä voi laimentaa myös puoliksi kuplavedellä. Itse laitoin sekaan sokeroitua ja jääkaapissa jäähyttämääni teetä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti