torstai 16. heinäkuuta 2009

Lempilamppuja
Kotikuvissani näkyy peilin kautta siivu mustaa kattovalaisinta. Se on nimeltään Pythagoras ja minulle kovasti mieluisa. Se on muodoltaan totustusta ympyrälieriöstä hieman poikkeava kolmion mallinen ja sisältä kullanvärinen. Valo heijastuu kiiltävästä pinnasta kivasti tilaan ja valaisin on sitä paremman näköinen, mitä pimeämpää tilassa muuten on.
Tässä on myös muita mielestäni kivoja valaisimia. Tuo pyöreä ja hopeanvärinen Luna (Kuu) on mielestäni myös sympaattinen. Näitäkin on ruvennut näkymään tosi tiheästi sisustuslehtien sivuilla. Valaisin on kuvaajalle varsin vitsikäs. Usein valaisin on lähes kokovalkoisessa tilassa. Valaisimessa hopeanvärinen osuus on peilipintaa, joka toistaa tietysti kaiken tilassa, myös valokuvaajan kameroineen. Valkessa tilassa on mahdotonta maastoutua kameroineen kalusteisiin. Toisinaan lampussa killittää kamera jalustalla, kun kuvaaja on poistunut kaukolaukasimineen sivummalle.
Artisokka on nerokas kaikessa ilmavuudessaan. Sen läppämäiset liuskat muodostavat kävynomaisen ilmeen. Vaikka valaisin siis muodostuu läpistä, on valonlähdettä mahdotonta nähdä, eikä valaisin siis häikäise. Käsittääkseni sen on suunnitellut Poul Henningsen, vaikkakin useat liittävät sen Verner Pantonen CV:hen.

Ja sitten on vielä tämä Moooi:n heppahepotus. Niin överi ja niin hieno!
http://www.moooi.com/categorien/8-lighting.html
Eli todistettavasti on olemassa muitakin valaisimia kuin Tolomeo ja Secto Design:n Octo valaisimet. Asuntomessuilla vieraillessaan sitä tosin on vaikea uskoa. Vuodesta toiseen. Hienoja valaisimia ovat, mutta eiks ne oo jo vähän "nähty"?

Ei kommentteja: