torstai 23. heinäkuuta 2009

Audi TT naisen näkökulmasta


Testiryhmämme kävi tänään selvittämässä onko Audi TT Roadster 1.8 T quattro pienten tyttöjen auto.
Pääsimme koeajolle autoliikkeen TT:llä. Automyyjä tuli palvelemaan kohtuullisella nopeudella kahta legginssihimpulaa, jotka arvioivat liikkeen autoja pääasiassa värin perusteella. Vähän setää hymyilytti, mutta paperit tehtiin asialliseen sävyyn ja kolmen vartin testaus alkakoon!
TT:ssä istutaan kokolailla auton pohjalla, mutta ihmekyllä penkistä ja ratista löytyi niin paljon säätöjä, että 157cm kuljettajamme ylettyi polkimille ja näki ulos ikkunasta ja kaikista peileistä. Penkkien verhoilu oli nahkaa, mikä olisi aiheuttanut ongelmia jos olisimme olleet liikkeellä niukoissa minihameissa. Taasen paljon parjatut leggarit pelastivat tilanteen, eikä penkki liimautunut reisiin. Lyhyehkön romplaamisen jälkeen saimme katon auki ja niskaan tuulemisen estävän lasiseinän penkkien takana ylös. Vamos!
Kytkin oli kohtalaisen lörppö kuten vaihteistokin. Liikkeellelähtö onnistui kuitenkin hyvin. Ei kenguruhyppyjä eikä suurempaa kytkimen luistatustakaan. Suoritimme koko koeajon kokonaisuudessaan taajamassa 60km/h rajoitusalueella. Katto alhaalla ajaessa ohjaamoon tuli pieni tuulenvire joka ei toisaalta tärvellyt kampausta, muttei toisaalta villisti heiluttanut tukkaa. Ajoasento hakeutui jostain kumman syystä niskalukosta aika maskuliiniseksi vasen käsi ratilla ja oikea vaihdekepillä-tyyliseksi ratkaisuksi. Ihmisten kääntyvät päät saivat hymyn testiryhmämme huulille. Valoista lähdettäessä, ykkösvaiheella tasaisesti ja rauhallisesti vauhtia nostaessa tuntui kuin auto olisi hetken viiveellä hörpännyt kaasua ja lähtöihin tuli aina tahtomattaankin hieman kepityksen makua. Suuremmilla vaihteilla auto liikkui toivottuun tahtiin. Testiryhmämme apukuljettaja kiteytti TT:n ajo-ominaisuudet sanoihin:
-Auto pyrkii eteenpäin.
Näin todellakin oli. Auto osoitti menohalujaan jokaisella vaihteen vaihdolla, eikä siina oikeastaan auttanut muuta kuin ohjailla menemään. Moottorissa oli ihan hyvät törinät, joka kyllä paikkasi vaihteiston laiskahkoakin lörppöyttä.
Saavuimme kaupunkiin ja ihmisten reaktiot olivat entistä avoimempia. Jalankulkijat tökkivät vieruskaveriaan ja osoittelivat avoimesti suuntaamme. Korkeammista autoista kurkisteltiin meitä. Tyttöystävät joutuivat hienovaraisesti ohjaamaan niska nurinpäin kulkevia poikaystäviään oikeaan suuntaan. Ensimmäinen kerta Aleksilla oli ihan hauska ajaa hitaasti katto auki, mutta millaista olisi ruuvata tätä samaa joka ilta? Tylsää. Millaista tällä olisi käydä kaupassa ostamassa vessapaperia ja maitoa. Tylsää. Ikeaan? No, ei todellakaan. Puutarhalle taimiostoksille. Älä kuvittele! Hmmm. Jos jo Aleksia toiseen kertaan ajaessa alkaa kyllästyttää, mitä tällä oikeastaan lopulta tekee? Hauskaa riitti 45min. Mutta kauppoja ei saatu aikaiseksi...

Avoauto, Nahkaverhoilu, ESP Ajovakauden hallintajärjestelmä, Valojen päällejäämisestä varoittava summeri, Automaatti-ilmastointilaite TT-tyyppisellä käyttökytkimellä, Sähkölämmitteiset etuistuimet, myös sivuosa, Urheiluistuimet, Metalliväri, Vakionopeudensäädin, Turvatyynyt, ABS/EBV-jarrut, Ajotietokone ja Auto-check, Sähköiset etuikkunoiden nostimet mukavuustoiminnolla, Sähkösäätöiset ja lämmitettävät ulkopeilit, Keskuslukitus kauko-ohjauksella ja sisäkytkimellä, Ohjaustehostin, Radio Concert ja Bose-Sound -järjestelmä:, Neliveto

Ei kommentteja: