perjantai 22. lokakuuta 2010

Meille tulee vauva!


Meille tulee vauva! Totta se on. Raskaus on edennyt puoliväliin, eikä asiaa voi enää löysällä tunikalla ja huivillakaan peittää, eikä ole tarpeenkaan. On ihanaa olla raskaana. Olen saanut kokea unelmahelppoa vauvan odotusta. Alun kriittiset viikot menivät kuin vahingossa. En ole kokenut kertaakaan pahoinvointia enkä suurempaa väsymystäkään. Aluksi teki mieli puuroa ja leipää, nyttemmin voisin syödä pelkkiä appelsiineja. Romahtanut hemoglobiini aiheuttaa välillä nuutuneen ja saamattoman olon, mutta asiaa korjataan lisäraudalla.
Olen tuntenut vauvan liikkeet jo elokuulta asti ja nyt hennot koputtelut ovat saaneet voimaa ja liikkeet napakoituneet. Ekassa ultrassa, vauvan ollessa hädin tuskin 10cm pitkä, näimme kuinka se jo liikkui ja ui villisti masussa. Välillä se veti itsensä nopeasti ihan kippuralle jännittäen taas vartalonsa puikkosuoraksi. Jalat polkivat kuin näkymätöntä polkupyörää ajaessa. Se oli sydämen sulattavaa katseltavaa.
Nyt vauva on jo lähes 30cm pitkä ja kasvaa vauhdilla. Liikkeet näkyvät välillä jopa mahan läpi. Milloin kädet ja jalat polkevat mahaa niin että paita heiluu. Toisinaan taas se työntää pyllyään eteenpäin ja mahaani tulee hassu kova kohta.
Jatkossa siis tulette kuulemaan enenevässä määrin raskaus ja vauvajuttuja!

9 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Onnittelut raskaudesta!
Täällä toinen, jonka raskaus on edennyt jo yli puolen välin.

Tuli mieleen tuosta, kun kerroit että vauva työntää pyllyään eteenpäin ja mahaan tulee kova kohta, että eihän ne vain ole harjoitussupistuksia? Silloin kohtu kovettuu hassuksi palloksi ja tuntuu kireältä, mutta ei kipeältä.

Hieno juttu, että olet selvinnyt ilman pahoinvointia. Minäkin selvisin kahdesta ensimmäisestä, mutta tämä kolmas aiheutti aivan järkyttävät pahoinvoinnit enkä pystynyt pariin viikkoon muuta tekemään kuin makaamaan sängyllä kaksinkerroin ja yökkäilemään. Onneksi se vaihe ei kestänyt kovin pitkään.

Minttu kirjoitti...

Onnea ja tsemppiä raskauteen! :)

Minna kirjoitti...

Moikka ja kiitos onnitteluista! En tottapuhuen ole sisäistänyt tätä raskausjuttua ja äidiksi tulemista vielä ihan kokonaan, mutta eiköhän tämä Pandoran lipas tästä pikkuhiljaa ihmettelemällä aukene.
En tosiaan ole tullut ajatelleeksikaan mitään harjoitussupistuksia. Voi hyvinkin olla että mahan kovettuminen välillä onkin supistus eikä pylly! :)
Kertokaahan lukijat kokemuksianne ja vinkkejänne liittyen aiheeseen. Vastaan tulee päivittäin monta asiaa josta olisi kiva kuulla kommenttejanne.
Esimerkiksi painon nousu kiinnostaa. Luin juuri eräästä raskausblogista että odottajalla oli tullut ekan 5kk:n aikana painoa viisi kiloa, kuten minullakin. Neljän viimeisen kuukauden aikana hän kertoi painonsa nousseen kaksikymmentä kiloa lisää!!! Siis mitä?

Miia-Rebekka kirjoitti...

Mulla raskausviikkoja takana reilu 25 ja painoa on tullut 10 kiloa :D .
Oon tosin aina ollut alipainonen, joten en pane kilojen kertymistä yhtään pahakseni.

Esikoisen odotusaikana kiloja kertyi yhteensä 14 ja kuopuksen aikana vähän vähemmän. Veikkaan, että tällä kertaa tulee kiloja suurin piirtein saman verran kuin esikoisen aikanakin.

Mulla kilot kylläkin karisi parissa viikossa takaisin lähtöpainooni vaikka mielelläni olisin niistä muutaman pitänytkin.

Saija kirjoitti...

Valtavasti Onnea! :)

Pike kirjoitti...

Onnittelut!

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka ja onnea, näin virallisestikin... Ihanata!

Painoa on melko normaalia tulla noin 14-15 kiloa, joka on ns. normimäärä, tokikin yksilöllisin vaihteluin. Selittyy lapsivedellä, lapsella, verimäärän ja rasvan kasvulla ym. asiaan kuuluvalla. Se lähtee synnytyksen jälkeen yleensä tosi pian, kun imetys alkaa, joten nou worries...

"Ongelmaksi" omalla kohdallani muodostui se, että kun imetysaikana sain syödä mitä vaan niin sitten en enää osannutkaan lopettaa ja tuli jälkikiloja, ihan itse hankittuina... Muutenkin vauva-aikana äiti monesti kauhoo suuhunsa mitä vaan ehtii kiinni saamaan, joten isin tekemät hyvät eväkset olisi tosi tarpeellisia :)

Nauti, ihan superaikaa :)

M

//visuaalisestivaativa// kirjoitti...

Ooh! Onnea onnea paljon minultakin!

Meillä täällä ollaan nyt sen viitisen viikkoa opeteltu vauva-arkea mutta muistan elävästi tuon tunteen kun koko raskaus tuntui vielä ihan epätodelliselta. :)