perjantai 15. lokakuuta 2010

Ihana viikonlopun illallinen

,

Arjen rytmit ja sisällötkin ovat muuttuneet viimeaikoina aikatavalla. Ennen minulla oli aikaa olla enemmän kotona ja tehdä koruja sun muita kivoja projekteja. Tämän vuoden loppuun asti on kuitenkin luvassa sellaista matalaliitoa ettei aikaa juuri millekään harrastukselle jää. Siksi oikeastaan ainoa harrastus jota kotona kerkiän nykyään tekemään, on ruuanlaitto. Siksikin blogini viimeaikaiset postaukset ovat olleet niin ruokapainotteisia. Aika aikansa kutakin. Nyt tuntuu olevan ruokajuttujen kausi.
Suhteeni ruuanlaittoon on muuttunut päälaelleen kuluneen kahden vuoden aikana. Aiemmin uskottelin itselleni etten ole mikään keittiöihminen. Tämän mielikuvan olin luonut itsestäni, koska en pidä leipomisesta. Nyt olen kuitenkin löytänyt aivan uuden ulottuvuuden ruuanlaiton parissa. Tähän on tarvittu paljon harjoitusta ja avointa mieltä. Lisäksi minun on ollut pakko päästä yli epäonnistumisen pelostani. Olen rohkeasti lähtenyt kokeilemaan uusia juttuja ja uskokaa tai älkää, yksikään kokeiluni ei ole mennyt totaalisesti pieleen.

Tänään meillä syötiin pihviä punaviinikastikkeessa peruna-kesäkurpitsalisäkkeellä.
Perunalisäkettä voi ja kannattaa varioida vuodenaikojen mukaan.
Tämän päivän lisäkkeessä minulla oli mukana perunan lisäksi kesäkurpitsaa, sipulia ja rucolaa.
Olipa perunan kaverina mitä hyvänsä, koko homman pointti on ihanainen tumma balsamico.

Puna- tai salottisipuli vaihtuu kesällä tuoreisiin sipulivarsiin, vanhat perunat uusiin ja papujen kypsyttyä vihreät tölkkipavut kannattaa unohtaa, ja laittaa tilalle tuoreita, kiehautettuja neulapapuja.

Noin 4 annosta

  • n. 600 g kiinteämaltoisia perunoita
  • 1 tlk vihreitä papuja
  • 1 tlk kidneypapuja
  • pikkupurkki kapriksia
  • 1 punasipuli tai 3 salottisipulia
  • viinisuolaheinää

KASTIKE

  • vajaa 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl balsamicoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  1. Keitä perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.
  2. Huuhtele kidneypavut, valuta vihreät pavut ja kaprikset ja silppua sipuli. Kuori ja paloittele jäähtyneet perunat ja sekoita salaatin aineet yhteen.
  3. Sekoita kastike ja kaada se salaatin joukkon.
  4. Viimeistele viinisuolaheinällä.

Ei kommentteja: