maanantai 6. syyskuuta 2010

Välipala on ihmiselle tärkeä pala

Mitä kummaa? Taas ruokajuttuja? Koettakaa ymmärtää. Olemme nimittäin saaneet uuden, mustan, rakkaan avokeittiön remontin vihdoin (melkein) valmiiksi ja olen siitä kovin innostunut. Keittiö on todella tämän asunnon sydän. Se on konkreettisesti keskellä koko asuntoa ja avoin suurine saarekkeineen. Lupaan laittaa kuvia heti kun muovit ovista ja työtasoista on poistettu ja loputkin pistorasiat paikoillaan. :)

Tein välipalaksi mustikkasmoothieta uudella blenderillä. Smoothie on hyvä vaihtoehto niille jotka kaipaavat nopeaa ja terveellistä välipalaa. Itse en ole suuremmin sämpylätyyppi. Syön kuituni mieluummin puurona ja Allbran-murojen muodossa. En koe suurta intohimoa kurku-tomaatti-salaattia kohtaan, vaan syön mieluummin hedelmiä. Myös smoothie on mun juttu!

Tämän päivän smoothieen tuli persikkaa, mansikkaa, mustikkaa, banaanijugurttia ja maitoa. Mukaan olisi voinut lisätä sokeria, mutta se unohtui, eikä haitannut yhtään sillä säilykepersikat ovat niin makeita.

Vielä loppupapatus: Tyhmää on hankkia itselleen nestehukka juomalla liikaa kahvia päivän mittaan. Kahvi on diureetti, joka poistaa elimistöstä sen tarvitsemaa nestettä. Nestehukka aiheuttaa iltapäiväväsymystä, jolloin moni keittää KAHVIT. Empiiristen tutkimusteni mukaan ihminen ei tarvitse kahvia pysyäkseen elossa. (Minä, vannoutunut espressokissa en olisi ikinä uskonut sanovani tätä.) Mutta suosittelen kaikkien kokeilemaan uusia teelaatuja.
Tämän lisäksi unohdetaan haukata päivänmittaan hedelmää ja viljatuotteita. Ja valitaan välipalaksi hikinen pulla tai viineri kahvion lasin takaa.
Näin meillä onkin ainekset valmiina päivän viimeiseen palaveriin, jossa pöydän ympärillä nuokkuu väsyneitä ja nälkäisiä pikkutakkeja pahanhajuisine hengityksineen! AAaaarrgghhh!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Smoothiet on kyllä ihan parasta aamupalaa! (Vohvelien ja kermavaahdon jälkeen) :D

Anonyymi kirjoitti...

Kahvin diureettisesta vaikutuksesta ollaan nykyään jo toista mieltä, kahvi ei aiheuta nestehukkaa ;-D
Ja smoothiet on hyviä.

t.tytteli

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Smoothie on meillä aina lauantain ja sunnuntain aamiasena; maustamatonta jugurttia, banaania, jotain muuta hedelmää tai marjoja ja loraus appelsiinimehua tai päärynänektaria. Nam!

Anonyymi kirjoitti...

Huomaat kahvin diureettisen vaikutuksen, kun tarkkailet ihoa ja silmänaluksia ihmisellä, joka juo runsaasti kahvia tai teetä ja ihmisellä, joka ei juo ollenkaan... Huikea ero jälkimmäisten hyväksi. Lisäksi kahvi happamoittaa rankasti elimistöä, mikä on pitkän päälle iso ongelma sekä terveydelle että ulkonäölle.

Silloin tällöin mitä vaan ei toki ole haitaksi, päinvastoin. Elämästä pitää ennen kaikkea osata nauttia :)