torstai 9. syyskuuta 2010

Sienisalaatti



Kävimme metsäretkellä. Vaikka saalis vaikutti niukanlaiselta, tein eilen iltapalaksi sienisalaattia. Tänään teen päiväruuaksi sieni-jauhelihakastiketta ja aineksia jää myös iltapalapitsan täytteeksi. Ei siis hullummin sittenkään.

Sienisalaattia tarjottiin eilen pinaattilettujen ja loimulohen kaverina. Salaatti on helppo valmistaa.

Pilkoin sienten sekaan sipulia. Pilkotut ainekset sekoitin ranskankermaan, mutta myös smetanaa voi käyttää. Kyytiin vielä sokeria himppusen ja pikkuloraus etikkaa. Suola tulee sienistä. MMMMmm.

Jostakin ohjeesta luin että omenaa voi kuutioida halutessaan myös mukaan. Toisten mielestä raikastaa, toisten mielestä peittää sienten makua...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suola tulee sienistä?? Elä hupsi, sienissä kuituja ja hivenaineita, mutta ei suolaa...

Minna kirjoitti...

Tähän reseptiin käytetään siis suolattuja metsäsieniä. :) Näinollen suolaa ei erikseen tarvitse lisätä.