perjantai 10. syyskuuta 2010

Omppupiirakka


Sain naapurin tädiltä omenoita ja päätin leipaista omenapiirakkaa evääksi. Piirakan tultua uunista lähdimme Helsinkiin ilotulituksia katsomaan. Huomasin viimetingassa että meiltä on kaneli loppunut, mutta en antanut sen häiritä menoa. Laitoin piirakan päälle ennen uuniin menoa aprikoori-omena-kanelihilloketta makua antamaan. Piirakka maistui hyvin kylmän maidon kanssa.


Tein piirakan Hellapoliisin ohjeella:

Omenapiirakkaa pellillinen
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia

Säädä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että olet palannut takaisin bloggaamaan! Ollaan tässä jo odoteltukin! Kiitos hyvistä vinkeistä.

Terkkusin Neiti S