tiistai 2. maaliskuuta 2010

Käsimatkatavarat

Käsimatkatavaroihin pakkaan voidetta, koska iho kuivuu erityisesti pitkillä lennoilla voimakkaasti. Mukana on siis Doven käsivoide ja Bepanthen, joita molempia voi hätätilassa käyttää yleisvoiteena. Egyptistä palatessa iho oli auringon takia aika kuiva jo valmiiksi. Lentokoneessa sitten huomasin että ainoa voide joka minulla on käsimatkatavaroissa on silmänympärysvoide. Sitä oli pakko käyttää kasvovoiteena. Meinasi kyllä itkettää kun voiteen litrahinta on aika suolainen. Tuolloin löysin käsimatkatavaroistani voidetta etsiessäni mm. isot sakset!

Meikkipolitiikka on aika niukka. Meikkovoidetta ja ripsaria, näillä mennään.

Muutama kirja on hyvä olla pitkällä lennolla. Eilen illalla aloitin Cathy Kellyn Rakkauden kieliopin, ja kirja vaikutti harvinaisen huonolta... Kuluuhan se aika tietysti nukkumallakin.

Matkajärjestelyt ovat hyvässä vauhdissa. Poski oli aamulla aika hassun näköinen, mutta iltaa kohden tunnistan itseni taas peilistä. Räpylät on kaivettu varastosta ja vaatteetkin pääasiassa katsottu valmiiksi. Käsimatkatavaroita koskevat rajoitukset piti kerrata vaikka Espanjan matkasta on vasta reilut pari kuukautta.

Mitä saa viedä lentokoneeseen?

Huomioitavaa koskien käsimatkatavaroita

Kaikki käsimatkatavarat on voitava sijoittaa hattuhyllyihin, vaatekaappeihin tai edessä olevan istuimen alle. Varauloskäytävien, ensimmäisen istuinrivin ja bisnesluokan vuodeistuimien kohdalla tavarat on sijoitettava hattuhyllyihin.
Tilanpuutteen vuoksi Finnair voi joutua rajoittamaan käsimatkatavaroiden määrää tavallisesta poiketen.
Isot ja painavat laukut on suositeltavaa sijoittaa edessä olevan istuimen alle, jotta ne eivät likaa takkeja ja vie niiltä tilaa hattuhyllyissä.
Myöhemmin mainittujen määrien lisäksi matkustaja saa tuoda jokaisessa matkustusluokassa koneeseen pienen käsilaukun, pienen kameran tai kiikarin, lastenruokaa, matkalukemista, päällystakin sekä tarvittaessa kävelykepin, kyynärsauvat tai vastaavat kävelyä helpottavat apuvälineet.
Lääkkeitä, rahaa, tärkeitä asiakirjoja, pilaantuvia tai helposti särkyviä tuotteita tai muuta arvotavaraa ei pidä pakata ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin vaan käsimatkatavaroihin. Asiakas on itse vastuussa lääkkeiden säilytyksestä ja kuljetuksesta koko lentomatkan ajan.
Elektroniset laitteet on myös paras kuljettaa käsimatkatavarana. Suurikokoisille soittimille, kuten selloille, on varattava etukäteen paikka matkustamosta Finnairilta tai matkatoimistosta.

Kieltoja ja rajoituksia

Käsimatkatavaroihin ei turvallisuussyistä saa pakata teräviä esineitä, kuten veitsiä, saksia, korkkiruuveja, puikkoja, pinsettejä, golfmailoja tai luistimia.
Lisätietoja turvatarkastusohjeista saa Finavian sivustolta.
Nesteiden kuljetusta käsimatkatavaroissa on erikseen rajoitettu kaikilla EU-maista, Islannista, Norjasta ja Sveitsistä lähtevillä lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus saa olla kooltaan enintään 100 ml ja kaikkien nestepakkausten on mahduttava litran kokoiseen, läpinäkyvään ja suljettavaan muovipussiin.
Lisätietoja EU-määräyksistä saat Ilmailuhallinnon sivustolta. Muissa maissa, kuten Kiinassa, Thaimaassa ja Yhdysvalloissa, saattaa olla vastaavia rajoituksia.
Katso myös Vaaralliset aineet.
(Lähde: Finnair.fi)

Ninan blogissa on kiva juttu siitä mitä Thaimaahan matkaavan neitosen käsimatkatavaroista löytyy.

1 kommentti:

Hilkka kirjoitti...

Vitsi...ihana juttu Etlarissa:))
Oikein mukavaa ja lämpöistä matkaa sinulle:)))