maanantai 1. maaliskuuta 2010

matkavalmisteluja: hampaan poisto


Tänään tein hieman erikoisia matkavalmisteluja. Viisaudenhampaassani on jo pitkään ollut reikä. Ajattelin että voisin hoitaa roikkuneen ja minua vaivanneen asian pois päiväjärjestyksestä ennen matkaa. Hammas ei ole oireillut, mutta ajattelin että käyn mieluummin ennen matkaa Suomessa hammaslääkärissä. Tämä ei ole epäluottamuslause Thaimaan hammashoidolle, mutta kuitenkin... Sain ajan Dent House http://www.denthouse.fi/ hammaslääkärille. Minut otti vastaan mukava Jarmo Hyrynkangas reippaalla olemuskellaan ja lupsakalla jutustelullaan. Minulta on aiemminkin poistettu viisaudenhammas reijän takia. Silloin operaatio suoritettiin kunnallisessa hammashoitolassa. Muistot tästä eivät ole kovin kultaiset, mieleeni jäi kipua valitettuani vain hammaslääkärin tokaisu "Ei me sulta tuntoaistia voida poistaa."
Noh, tällä kerralla hampaiden kuvaamisen jälkeen lääkäri totesi visurin poiston olevan edessä ja koska juurien kärjet olivat kippuraiset, operaatio suoritettaisiin pilkkomalla hammas ja leikkaamalla se irti. Jarmo sai kolmella puudutuspiikillä tuntoaistin pois ikenestä, kielestä, poskesta, otsasta sekä korvalehdestä. Hammas pilkottiin ja osat lähtivät hyvin irti. Puuhaillessaan Jarmo kertoi omia kokemuskiaan Thaimaan hammashoidosta ja hygieniasta klinikoilla ammattilaisen näkökulmasta. " Olisin mielelläni pukeutunut kokovartalokumihanskaan jos se olisi ollut mahdollista." hän kertoi. Kaksi tikkiä ja kotihoito-ohjeet. Puolessa tunnissa asia oli poissa päiväjärjestyksestä ikuisesti. Nyt oikein hävettää todeta, että asia on vaivannut minua yli vuoden. Hampaassa oli iso reikä ja tilanne olisi voinut muuttua akuutiksi milloin tahansa. Sain hampaan kappaleet mukaanikin, mutta roikale on niin kammottavan näköinen että kuvaa siitä ei nyt julkaista. Ällöä että se oli juuri suussani. Hampaiden hoidattaminen kannattaa. Tämä lysti oli aika kallista, mutta hoito oli hintansa veroista. Kuukauden päästä haava on niin parantunut että saan mennä otattamaan toisen alavisurin pois.
Lohdutukseksi sain Ellokselta viestin, että reissubikinitilaukseni on saapunut. Nyt lohtubiksuja hakemaan vaikka eihän minulla mitään hätää ollut missään vaiheessa. Hihii

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Ellos, sentään jotain oikein. Oma tilauksemme (tilattu 19.1.) on viivästynyt kolme kertaa (josta on ilmoitettu aina vasta oman kyselymme jälkeen jälkikäteen). Eilen saimme kuulla, että se tulee vasta 25.3. Tänään saimme sitten kuulla, että se olisikin ehtinyt perille ennen tämän viikon lomamatkaamme, jos olisin soittanut eilen suoraan suomea osaavalle asiakashenkilölle enkä luottanut suomea osaamattoman asiakaspalvelija-wannabeen taitoihin. Yksi rasti olisi kuulemma vaan pitänyt poistaa lomakkeelta, että paketti olisi jatkanut matkaansa meille ajoissa. Paketissa on lapsen koko lomavaatetus, joka ei siis nyt ehdi ajoissa enkä ehdi mistään saamaan korvaavia tähän hätään. Paketti tulee perille perjantaina, kone lähtee kello 12.15 ja me lähdemme kentälle puoli seitsemän aamulla... Eli ristiin mennään ja rankasti. Lievästi ketuttaa. Marmatusta Elloksesta tässä koko maailmalle...

Mutta hyvää matkaa teille! Meidän matkamme on tänään muutenkin vähän vastatuulessa, Coin de Mire on kuulemma ylibuukattu ja meitä ollaan siirtämässä toiseen hotelliin - toivottavasti saisimme kuitenkin pitää oman paikkamme CdM:ssä, kuten oli jo vahvistettu. Tahtoo sinne!

Terkkusin M

Minna kirjoitti...

Moikka M.
Mulla paketti tuli parissa päivässä pikatoimituksena. Lisäkulu express paketille oli 1,50e. Asiakaspalvelu tapahtui minullakin venäjän aksentilla... mutta kaikki ok, melkein. Odottelin kitinvärisiä ja valkoisia biksuja, sain mustat ja kitin väriset. Ihan sama: hakunamatada ja Pinacolada!

Lapsenne lähtee siis tropiikkiin villalegginsseissä... En halua entisestään latistaa tunnelmaa, mutta jokohan Ranskan lennonjohdon lakko on päättynyt? Välilaskunnehan oli Pariisissa?

Summasummarum: teiltä puuttuu siis lapsen vaatteet, hotelli ja mahdollisesti puolet lennoista. Ou nou! Kaikesta huolimatta toivotan ikimuistoista reissua (=seikkailua)

Laitellaan lauantaina väliaikatietoja maapallon toiselta puolelta toiselle!