Moi.
Tänään
maanantaina meillä vietettiin "sunnuntaita". Ohjelmassa oli hyvää
ruokaa, vieraita, mummolakahvittelut ja autokauppoja. Ruuaksi tein
uunijuureksia ja härkäruukkua.
Juurekset menossa uuniin:
Lisäkkeeseen voi varata kilon verran juureksia. Olin valikoinut tänään punajuuria, porkkanaa ja palsternakkaa. Kuorin juurekset ja pilkoin ne. Keitin punajuuria vedessä noin 5 min. ajan, valutin ne lävikössä ja sitten yhdistin juurekset. Kastikkeeseen/liemeen laitoin yhden appelsiinin mehun, kolme ruokalusikallista hunajaa ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, sekä suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia, reilusti. :)
Tässä kuva liemestä:
Juurekset kypsyvät uunissa 190 asteessa noin 40 minuutissa.
Ja sitten:
Syömään!
Tällä hetkellä olen innostunut keittiön puolella vauvanruuista uuden kirjan inspiroimana ja haaveilen pastakoneesta... Näistä myöhemmin lisää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti