maanantai 25. helmikuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Lohirisottoa!
Näyttää...aika hurjalta, mutta siitä tuli "himohyvää".
Ruuan kuvaaminen on tosi vaikeeta.

 1. Paista lohikuutiot ja kanttarellit voissa ja vippaa sekaan kalamausteet (mulla valmis sekoitus Cittarin kalatiskin päältä+suola ja pippuri) ja kippaa odottamaan. 
2. Höyrytä tai keitä parsakaalitöpsyköitä.
3. Risottoriisi (mulla 2dl) kuullotellaan öljyssä
4. Vähitellen lisätään kalalientä mukaan ja annetaan imeytyä riisiin. Neste vois osittain olla myös valkoviiniä. Mulla ei ollut. Jotain hapanta oli pakko kehittää ja puristin riskillä sekaan mandariinin mehut. Ihmekyllä, toimi.
5. Loppuvaiheessa lisää mukaan myös kermaa.
6. Lopuksi pöyhi mukaan kalat, parsakaalit ja kanttarellit. 
7. Anna vetäytyä hetki.

PS: Huomenna tarjoiltava "eilisen lämmitys" on varmasti vielä maukkaampaa kuin tämän päivän risotto. Niinhän pataruuille aina tuppaa käymään kun maku oikeen imeytyy ja muhiintuu.
 

Ei kommentteja: