torstai 22. marraskuuta 2012

Vaatteiden värjääminen


Olen ostanut nämä vaatteet kirppikseltä.
Taaimpana on Vilan ihanat housut, jotka ovat xs kokoa ja silti jouduin niitä pienentämään. Nyt kun olen raskaana, jouduin ratkomaan ompeleeni ja ne istuvat taas ihan täydellisesti. Keväällä sitten taas ommellaan...

Keskimmäinen toppi on uusin kirppisostokseni (2,50euroa). Se oli väriltään vaalean ruusun värinen. Sellainen vaaleanpunainen sävy kuuluu minusta yövaatteisiin. Harmittelin, kun olin juuri edellisenä iltana käyttänyt viimeisen pesukonevärini. Mutta eipä hätää, heitin topin kaupparissun ajaksi tömäkkään kloriittiveteen. Palattuani, toppi oli menettänyt väriään hyvin, mutta sävy oli outon kellertävä. Niinpä huuhdoin sen ja keitin vahvan teen. Liotin toppia jonkunaikaa teessä ja se sai kauniin, patinoituneen vintage-lookin. Kloriitti-ideasta kiitos Maaritille, tee-ideasta kiitos Sadulle!

Etummaisen topin olin jo heittämässä sinne mistä se on tullutkin eli kirpparille, mutta kaivelin "kirppikselle"-koppaani kun etsin jotain kivaa värjättävää. Tämä toppi oli alkujaanpuutrerinen liila, liian imelä mun makuun. Värjäsin sen ja monta muuta vaatetta ruskealla Dylonilla, jonka olin muuten ostanut kirpparilta hintaan 2,50euroa. Rintaneula virkistää ilmettä entisestään.


2 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Lasten tahraisia vaatteita olen usein värjännyt(ja kyllä ne tahrat jää piiloon vaikka ohjeessa lukisi mitä), mutta harvemmin sitä on tajunnut katsella vaatteita kirpulla sillä silmällä että tästä tulisi kiva jos olisi toisen värinen...taas avoimimmin mielin ja silmin!
Yhdet farkut tosin pilasin kun tikkauslangat jäivätkin valkoisiksi housujen muututtua mustiksi..

Lady of The Mess kirjoitti...

Mä en ole moneen, moneen vuoteen värjännyt mitään - täytyypä ottaa taas harkintaan. Ihania värisävyjä olet saanut loihdittua.