perjantai 16. marraskuuta 2012

mekon tuunaus

Mä olen joskus ostanut kirpparilta tällaisen mekon parilla eurolla.
Alunperin se oli valkoinen, mutta värjäsin sen pesukonevärillä, itseasiassa mustalla väriaineella, mutta sulloin koneen tarkoituksella liian täyteen, jotta värjäyksen tulos olisi jännittäviä sävyjä ennemmin kuin umpimustaa. Niinpä sain denim-värisen mekon!

Koin että mekon pituus oli vähän hankala. Lookki oli aika tursalemainen ja liian country-henkinen mun tyyliin. Helmassa oli lisäksi mun mielestä liian paksu ja raskas rimpsutus.
Leikkasin rimpsutuksen pois ja sain siitä oivallisen huivin sävysävyyn mekon kanssa!
Leikkasin vuorikankaan noin 10cm lyhyemmäksi kuin helman. Käänsin mekon vuorit ulospäin. Nostelin helman ja neulasin sen kiinni vuorikankaaseen pienille laskoksille. Ompelin sauman ja kun käänsin mekon taas oikeinpäin, helma jäi hauskalle pussukalle.
Vähän ehkä täpärä mekoksi, mutta tunikana menee pillihousujen kanssa.

Nämä kullanarvoiset ompeluohjeet  ja idean koko projektiin sain Neulanhaltijan blogin Sadulta. Satu on käsityön opetteja ja tekstiilitaiteilija ja niiiin etevä ja pätevä vaatteiden tuunaaja. Iso kiitos Satu sinulle! Tuli nin hyvä mieli tästä, että taidan ottaa seuraavan projektin mukaan mietittäväksi kun seuraavan kerran nähdään!
Sadun blogiin: http://neulanhaltija.blogspot.fi/


2 kommenttia:

Neulanhaltija kirjoitti...

Ihana mekko! Upea väri! Upea tuunaus! Olen itse ihan intona näistä tunausjutuista! Voisin jopa tehdä sitä työkseni ; ). Kiva, kun sain olla avuksi sinulle ja autan enemmän kuin mielelläni myös jatkossa ideoinnin kanssa. Saan onnistuneista töistä - oli ne sitten itse tehtyjä tai toisten tekemiä- niin paljon energiaa. Hyvä, Minna!

A-R kirjoitti...

Tuli kyl hieno! Tuunaamalla saa kyl vanhasta uutta.