keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Hauska löytö


Päivän tarina alkaa siitä, kun posti-Pate toi meidän laatikkoon tällaisen kirjan. Se on kirjakerhon kuukauden kirja: Ideoi ja toteuta kotoisa maalaistyyli. Hemputti, olin unohtanut perua sen. Maalaistyyli-ei yhtään mun juttu.
Kirjan saa selata, vaikka aikoisikin palauttaa sen. Selasin kirjan ja se on ai-van LOISTAVA! Ironista kyllä, ei minusta juurikaan maalaistyylinen... Kirja on täynnä kaikkea uutta ja kivaa askarreltavaa jopa HC-osaston askartelijalle & puoliammattilaistilpehöörimanagerille eli mulle! JEE! Ei mee siis palautukseen.

Nooh, juttu jatkuu...

Kirjassa kehotettiin menemään armeijan ylijäämäkauppoja tonkimaan, koska sieltä voi löytää:
"-merimiessäkkejä - vahvaa ja kestävää kangasta
-harmaita ja beigejä villahuopia - laadukkaita ja käyttämättömiä
- pellavapyyhkeitä - kermanvaaleita, mutta voi löytyä myös ruudullisia ja raidallisia
- villasukkia
- peltipurkkeja
- nahkaremmejä
- metallisia nappeja joissa kolme kruunua tunnus
- lakanoita - tiiviiksi kudottua kangasta, joka muistuttaa toisinaan puolipellavaa"

Empä ole tullut ajatelleeksikaan. Koluan kyllä kirppareita, mutten ole koskaan käynyt armeijan ylijäämä kaupoissa. Olen vaan kuvitellut että siellä on vain maastohousuja ja vanhoja kypäriä. Mutta nehän ovat tuunaajan aarreaittoja!

Napsautin heti supernova.fi nettikauppaan. Siellä törmäsin hauskoihin tuotteisiin ja minua suuresti lämmitti pilke silmäkulmassa kirjoitetut kuvatekstit. Alla muutama esimerkkituote teksteineen:


Venäjän armeijan poistomyynnissä:
Aito Venäläinen Telnyashka-paita pitkähihaisena. Miehekästä muotia jo vuodesta 1874!
“Нас мало, но мы в тельняшках!”, Nas malo, no my v telnyashkakh!
Uusi, käyttämätön ja tehtaan muoveissa.
Tummansiniset raidat.


Itä-Saksan armeijan poistomyynti:

NVA pyyhe n.105cm x 45cm mitassa ja käyttämättömänä!

Ei ole tähän pyyhitty koskaan mitään inhottavaa tai edes kivaa. Käyttämättömiä ja lähes puhtaan valkoisia siis jokainen!
Lähes puhtaan valkoinen siksi, että nämä, kuten moni muukin käyttämätön NVA tuote on joskus varastoitu huonosti ja se voi tarkoittaa varastotahroja tai pölyä. Suurinosa tosin näyttää olevan hyvin puhtoisia. Pesun kautta käyttöön!

Pyyhkeen materiaali on joko puhdasta puuvillaa tai 80% puuvillaa, 20% rayonia. Molempi on hyvä.
Pyyhkeissä on koristeena pirteän harmaa raidoitus.

Varoitus! Aidolla Östalgialla pyhittäessä, saattaa ihmisen puoluekanta muuttua! Ajatukset tiukasti oman puolueen mantraan tätä käytettäessä! Supernova ei vastaa pyyhkeen mahdollisesti aiheuttamasta puoluevalinnan vääristymästä.

Hilpeästi pöyritelty myös tämä myyntiteksti:

Entisen Jugoslavian armeijan pieni putkikassi on juuri sopivan kokoinen, jotta sinne saa lähes kaiken mitä 50 cm pitkään ja noin 30 cm leveään putkimaiseen kassiin saa mahtumaan.

Noista armeijan ylijäämäkaupoista voi saada kivoja lahjoja miehille, niitä kun on mun mielestä vaikea keksiä. Kuten esim. kulmalamppu (taskulamppu jolla voi näyttää kulman taakse?) vesitiivis tulitikkuaski (oman elämänsä Ramboille) militanttivillasukat (kotisohvan upseerille) ja kaikenmaailman rukkasia yms.

Ei kommentteja: