maanantai 6. kesäkuuta 2011

Home made lihapullat


Nipersin tänään lounaalle lihapullia, koska olit hamstrannut kaupasta 700g jauhelihaa, jonka viimeinen käyttöpäivä lähestyi uhkaavaa vauhtia.

Lihapullaresepti:
700g jauhelihaa
2prk kermaviiliä
kaksi munaa
2dl korppujauhoja
ja salainen ainesosa:
1pss Sysmän luomu sipulikeittoa

250 astetta ja 15 min

Mielestäni kotitekoisia lihapullia pitää olla ämpäillinen, sillä niitä pitää voida ahmia kymmenittäin. Aterian jälkeen voi sitten mennä hetkeksi takapihalle kukkapeitolle ja ottaa Leon kainaloon.

Tänään ei huvittanut keittää perunoita. Se vaikutti jotenkin talviselta ja kaipasin jotain raikkaampaa ratkaisua.
Lihapullien kaveriksi höyrytin vihanneksia:
Broccolia, porkkanaa, zucchinia ja paprikaa.
Aterialta ylijäävät vihannekset laitan tehosekoittajalla muuskaksi ja lisään kermaa.
Huomenna luonaaksi meillä on siis kasvisosekeittoa ja sämpylöitä jos jaksan leipoa.

Tämän päivän lounaan juomaksi tein kesäjuomaa:

1/3 Oma(mummon)tekemää raparperimehua
1/3 karpalomehua
1/3 kuplavettä
Anista omasta kasvihuoneesta.

Ei kommentteja: