torstai 11. helmikuuta 2010

tehokkuuden maksimointi ja paineensietokykyJoskus läikähtää tai kuppi menee kokonaan nurin. Silloin tulee mietittyä mikä meni vikaan. Tässä muutama pohdinta tältä päivältä eli miten kaaosta hallitaan:

- Ihmisen on pakko syödä, siitä ei pääse mihinkään. Tämä kuulostaa ihan hullulta, mutta aika usein vahingossa käy niin että yritän työpäivän aikana maksimoida tehokkuuden jättämällä lounaan väliin ja käyttämällä ajan työskentelyyn. Tätä kokeilleet tietävät mikä olotila on klo 18 illalla kun edellinen ateria on ollut aamiainen.
- Tavoitteiden olisi syytä olla saavutettavissa. Tunnistan itsestäni perfektionistin. Vain 10+ on riittävä suoritus. Oman hyvinvoinnin säilymiseksi olisi syytä toisinaan tyytyä vaikka 8+:ssaan. Itselleen on osattava antaa positiivista palautetta. Erityisesti yksityisyrittäjän, olen huomannut.
- Hanki pienempi kalenteri. Koska sovitut työt ja tehtävät eivät mahtuneet enää vanhan kalenterini sivuille, hankin kalenterin jossa oli suuremmat sivut, jotta kaikki työt mahtuisivat kalenteriini paremmin. Virhe! Suurempisivuiseen kalenteriin toki työt mahtuvat paremmin, mutta tämä ei varsinaisesti lisää viikottain käytettävissä olevaa työaikaa. Toisinsanoen pienempään kalenteriin mahtuu vain tietty, hallinnassa oleva määrä tekstiä.
- Työpäivän aikana voi juoda kupillisen teetä ja istua sen hetken nojatuolissa. Tämä ei todistetusti vähennä työpäivän aikaansaannosten määrää.
- Vaikean tilanteen tai asiakkaan kohdattuasi soita äidille. Hänelle voit huutaa luurin märäksi ja hän on aina kannustava ja puolellasi.
-Ota käteesi punainen kynä ja vedä sillä kalenteriin kahden viikon ylittävä punainen viiva. Jos olet ammatiltasi sisustussuunnittelija, on todennäköistä, että kukaan asiakkaistasi ei menetä henkeään vaikka pitäisit lomaa.

1 kommentti:

Saija kirjoitti...

Hyvä! Itse olen havainnut myös että mitä rauhallisemmin teen asiat ja hitaammin otan elämän, sitä paremmalta tuntuu ja työt sujuvat. Aikaisemmin koitin kanssa olla tehokas ja siitä syntyi vain kaamea kaaos, asiat hajoilivat ja kupit lensivät nurin ja sotkuahan siitä syntyi, joten aikaa meni jälkien siivoamiseen. :) Rytmi sekä heräämisen, syömisen, että työnteon kanssa on itselleni ainakin niin tärkeää ja kaikkein tärkeintä juurikin tuo mainitsemasi tauko. Teehetki ja hengähtäminen on hyväksi! Kuten myös tekemättömyys ja oleminen vastapainoksi. Ihanaa kevättä sulle!