keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Tikkurilan Tunne Väri

Napakymppi Tikkurilalta!
Olen ollut hieman huolestunut Tikkurilan värijärjestelmistä peilattuani sitä nyt kaksi ja puoli vuotta ammattilaisen näkökulmasta. Tähänastisia värikartastoja kuluttajille ovat olleet Sisustajan värikartta ja Kaunis koti-värilastut. Molemmat ovat olleet mielstäni floppeja.
Sisustajan värikarttan alkuun on koottu valkoisen sävyjä, jotka lähes poikeuksetta ovat olleet enemmän tai vähemmän punasävyisiä. Miksi? Punasävyiset valkoiset, niin vaaleanpunaiset kuin lohenpunaisetkin sävyt ovat a) kamalia b) hyödyttömiä kodin sisutajalle, (koska ne ovat kamalia!) Edelleen sisustajan värikartta jatkuu ihmeellisillä pastellisilla korallin sävyillä. Ompa loppuun rykäisty vielä muutama ruutu hempeitä vaaleansinisiä ja muutama kirkas sininen seinämaalisävy. Miksi? Sävyt ovat kamalia!!
Kauniskoti-värilastuihin on kuluttajalle koottu valmiiksi erilaisia väriyhdistelmiä joita hän voi sitten kotinsa sisutamisessa käyttää. Toivon että en sisustussuunnittelijoiden viimeisellä tuomiolla joudu "alakertaan" vaikka sanon tämän, mutta Kaunis koti-värilastujen nimi pitäisi olla Karsea koti-värilastu. Sävyt ovat tunkkaisia ja yhdistelmät tyylittömiä ja jännikeettömiä. (Terkkuja vaan tuotteen kehittäjille.) Yksikään Kauniskoti-värilastuista ei ole käyttökelpoinen. Lisäksi väreillä on vain numerokoodit, ei nimiä.

Mutta asioihin on tullut muutos, Luojan kiitos. Tikkurilalta on tullut uusi värijärjestelmä, Tunne Väri. Oi ihanuutta! Jo pelkästään Tunne Värin teline myymälässä on kutsuva ja houkuttelee tutkimaan värikortteja. Tälläkertaa väreillä on nimet. On aivan eri asia puhua Munakoison väristä kuin väristä X501. Nimet herättävät mielikuvia. Maalarinvalkoinenkin (G497) on nykyään nimeltään "Höyry". Miltähän meidän makkarin seinä näyttäisi Kardinaalin punaisena? Värikorttien lisäksi telineestä voi ottaa mukaansa fiiliskuvia. Kullekin sävyryhmälleen omanlaisensa. Tämä juttu on mielestäni tosi hyvä ja innostuin siitä kovasti.


href="http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat/tunne_vari/kylmat_maanlaheiset/">Kylmät maanläheiset - Tikkurila Oy | Ammattilaiset | Värit | Värikartat | Tunne Väri

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sanos muuta! Ihanaa kun voi ostaa mielikuvan - kauniin ja osuvan sellaisen :)
Eilen juuri kävin ostamassa makuuhuoneen seinään Shantung-väriä. Oi mikä puuterinen ruskea :)

punainen valkoinen... meillä on sellaista lasiverannan seinissä ja mielestäni se on oikein kaunista...
Hennaliisa

Gah kirjoitti...

Mäkin ihastuin tähän värisysteemiin! Kävin pari viikkoo sitten keräämässä kaikista värimalleista palaset. Vähän huvitti, kun ihmiset katto ohi mennessään, ku nakkelin järjestelmällisesti joka väriä mukaani. Oli mojova pino!

Unknown kirjoitti...

Syksyllä kun suunnittelin olohuoneen värimaailmaa tutustuin noihin parjaamiisi Tikkurilan värikarttoihin ja olen tismalleen samaa mieltä asiasta, vaikka ammattilainen en olekaan! En kerta kaikkiaan löytänyt niistä yhtään sellaista värilastua, että olisin ollut edes puoleen väreistä tyytyväinen. Jokaiseen oli tungettu karmeita keltaisia tai juurikin niitä mainitsemiasi tunkkaisia värejä. Itse pidän selkeämmistä ja raikkaammista. Pitää tutustua tuohon uuteen järjestelmään, jospa itsekin tykkäisin siitä! -Leena

Paula kirjoitti...

Tänään AIDOSTI iloitsin Tikkurilan Tunne Väri -lastuista! Tähän asti vain Tikkurilan Maailman värit ovat sykähdyttäneet, mutta nyt on päästy monta askelta pidemmälle!!