maanantai 25. heinäkuuta 2011

Yrttien säilöminen


Minulle soitti tänään Alexandria pankista herra, joka tiedusteli josko minua kiinnostaisi sijoitusasiat. Heitin vaan, että kiitos vaan, mutta olen kuule mammalomalla ja talletan nyt marjoja pakkaseen, jotta olisi pääomaa sitten talvella. Kaveri tarttui heti syöttiin ja rupesi kertomaan kuinka hänkin on kerännyt kotona mustia viinimarjoja ja omenoita lastenhoidon ohella. Niin unohtui rahastot, euriborit ja indexit kun me juteltiin hyvä tovi. Kaiken näitä päiviä mustalla maalanneiden epäinhimillisyyksien keskellä oli onnellinen hetki puhua pankkiirin kanssa marjojen säilömisestä.

Bambulablogissa oli oiva vinkki yrttien säilömiseen. Yrtit pikku kippoon, vettä päälle ja pakkaseen. Talvella voi sitten heittää yrtiijääpaloja vaikkapa soppaa maustamaan.

Näin me säilöttiin aikanaan meidän kilpikonnalle kukkia talvievääksi. Me kerättiin myös kukintoja pikku muovipusseihin ja laitettiin pakkaseen. Keskitalvella oli ihan epätodellinen olo avata pussi ja levittää kasa tuoreita, tuoksuvia kesäkukkia kilpikonnan (Mohammed) laatikkoon.

Kuva lainattu bambulablogista.

Ei kommentteja: