torstai 28. huhtikuuta 2011

Kasvitieteellinen puutarha

Lämpimät päivät ovat saaneet sisäisen Arno Kasvini hyrisemään. Tämän seurauksena meillä on joka ikkunalla joku mun viherpiiperrys.
Ensinnäkin olen varannut ikkunalaudalle pitkän rivin ruukkuja.
Laitan multiin kasvamaan ruuanlaitosta jääneet salaatin ja rucolan tyngät.

Tässä nousee vesimeloni! Olen kylvänyt kaikenlaista hauskaa turvepellettikennoihin. Minulla on vesimelonin lisäksi tulossa ananaskirsikkaa, tomaattia, laventelia ja idän unikkoa. Kaikki pikkutaimet siirretään myöhemmin takapihalle nousevaan kasvihuoneeseen! (Kasvihuone on vielä paketissa pahvilaatikossaan.)


Idän unikko on minun lemmikkikukka pionin lisäksi. Pussinkyljessä kyllä luki että kolme siementä yhteen kylvökseen. Ripsuttelin varmuudeksi pari lisää ja sitten vielä varmistuksen varmistus. Nyt mulla on tällaisia unikkotupsuja!


Veljeni ymmärtää kasvien kasvatuksesta oikeasti jotain, toisin kuten minä. Hän kuuluu chiliyhdistykseen ja hänellä on pro-välineistö ja tietotaitoa. Hän toi minulle kerran lahjaksi pienen Lemondropin alun, jonka lähes tapoin. Hän otti kasvin viimehetkellä huostaan ja toi takaisin kukkivana puuna. Nyt meidän ikkunalla kasvaa ihan oikea chili, joka myös pääsee kasvihuoneeseen.


Ei kommentteja: