torstai 12. helmikuuta 2009

Parhautta!

Parhautta!
-Mikä ihmeen "parhautta"? Mitä se tarkoittaa?
-Tämä on helppoa! Parhautta on esimerkiksi se kun kaverisi on pyytänyt sinut kylään ja leiponut korvapuusteja. Korvapuusteista on vahingossa tullutkin aika suuria. Tarkalleenottaen niin suuria, että uunipellille niitä mahtuu raakanakaan korkeintaan viisi. Uunissa ne sitten kohoavat limpun kokoisiksi ja hipovat uunin kattoa ja seiniä. Se, kun jännittää mahtuvatko korvapuustit uuniin ja niille yhdessä nauraminen on "Parhautta".

Olen pitkään haaveillut Frank Sinatran levystä. Juuri kun olin ajamassa Helsinkiin ja pysähdyin menomatkalla huoltsikalla ja huomasin, että Frank Sinatran erityisen kauniiseen koteloon pakattu levy on alennuksessa. Se, että Frank hyrisi korvaani koko loppumatkan ja vielä koko pitkän kotimatkan, kuinka haluaisi katsella täysikuuta kanssani ja kuinka ihanat huuleni ovat ja että hän on aina rakastanut minua ja tulee varmuudella aina rakastamaan, on Parhautta! Kaikki tämä ihanuus siis huoltsikan tiskistä puoleen hintaan.
Perusarkiparhautta on kohteliaat ja hyväkäytöksiset ihmiset ja ekstraparhautta jos he sattuvat olemaan asiakkaitasi.
Parhautta on tietysti myös imuroitu ja siistitty auto, jonka takaluukkuun voi nahkahansikkaat kädessä nostaa sinne juuri sopivasti mahtuvan matkalaukun. Siitä tulee sellainen lentoemäntäolo. Nahkahanskat on pakko luukun sulkemisen jälkeen läpsäyttää puhtaiksi ja sitten kohentaa hieman kaulahuivia.
Eikä sovi myöskään vähätellä sitä suihkunjälkeistä tunnetta kun pujahtaa kylpytakkiin ja villasukkiin kun on ensin ollut pitkän päivän korkokengissä ja jakussa.
Hauskinta tässä on se, että melkein jokaisessa päivässä on Parhautta.
Ne ovat pieniä, ohimeneviä hetkiä ja asioita, joilla ei ole mitään merkitystä jollet anna niille sitä.

Ei kommentteja: