keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Luomiväri


Tänään meillä herättiin viideltä. Leon-reppana on kipeenä, eikä räkänokkaan uni tule enää aamuvarhaisella. Kiehnäämisen ja maitopullon jälkeen lähdettiin kahvinkeittoon.
Aamu oli siis rauhallinen ja pitkä. Siksi äidillä oli aikaa laittaa luomiväriä, mikä nykyään on jäänyt aika harvinaiseksi. Olen ostanut H&M:stä tällaisen luomiväripaletin. Laatu on ihan kauheeta, kuten arvata saattaa, mutta värit oli musta ylikivat.

Tänään meillä on ohjelmassa kirppisosaston täyttöä ja neuvola.


Päivän asu on paitapusero ja farkut.

tiistai 28. helmikuuta 2012

Kahvia ja kakkua


Tänään illalla mä laskin
että päivän mittaan oli 13 henkeä pöydän ääressä.
Ihanaa!
Ihmiset alkavat kaivautua koloistaan.
Se tietää että kevät on tulossa!

Mä pidin vieraille kahvilaa: cappuccinoa, espressoa, lattea
kermavaahdolla, suklaarouheella, kanelilla

Kahvin kanssa olin leiponut karviais-tiramisu-kakkua.
Kakun ohje oli mun omasta päästä.
Kaveriltani sain vinkin käyttää karviashilloa suklaakakun täytteenä.
Suklaakääretorttupohja, jonka kostutin, toiset levyt maidolla, toiset ananasmehulla.
Täytteeksi laitoin mummin karviaishilloa ja omakeksimääni täytettä. Siihen laitoin maustamatonta tuorejuustoa, vaniljajogurttia, kermavaahtoa, vaniljakastiketta ja sokeria. Kakun päälliseen sulatin levyllisen tummaa mantelikrokanttisuklaata, jonka kesytin lorauksella vaniljakastiketta.

Hyvää!

Me oltiin sovittu yhteinen lounas oman perheen ja kahden kaveriperheen kanssa ravintolaan. Iskä tuli sinne suoraan parturista lyhyttukkaisena! Ihan kuin mulla olisi uusi aviomies.
Oon tuntenut aina vain ponnari-iskän.
Hyvältä näyttää ja hyviä olivat myös tuliset kanaburritot.


sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Uusi tukka


Tukka näyttää eilisen käsittelyn jälkeen tältä. Olen tyytyväinen. Eilen illalla oltiin vielä niin myöhään saunassa, etten jaksanut enää kuivata sitä föönillä vaan menin märällä tukalla petiin. Aamulla suihkuttelin sitä bodysplash-suihkeella vähän nihkeeksi ja pöyhöttelin. Kelvannee pulkkamäkeen...
Pidemmällä puolella on piilossa vaalea osio, joka sieltä aina välillä veikeästi pilkahtaa. Huomaa myös nypityt kulmakarvat. :) Mulla on myös tavoitteena tämän kevätryhdistäytymiskampanjan kuluessa lakata kynnet jonakin päivänä, mutta ei oteta liika tavotteita näin kärkeen.
Ihanaa todeta, että mä oon taas terve ja voimissain.


Tässä eräs niistä kirppismekoistani. Se on JC:n denimtunika, jossa on olkapäillä vähän söpis pussitusta ja pepun päällä pidempi liehukemainen läppäosa. Materiaali on ohutta, hengittävää, ihanan pehmeää denimiä. Sori vaan kun en nyt jaksa virittää kameraa jalustalle ja näpsiä kaukolaukaisijalla järkevämpiä kuvia, sillä me lähdetään pulkkaileen N.Y.T. NYTTEN!
Moikka!


Linnuton puu


Tässä yksi mun sisustusprojekteista.
Idea lähti liikkeelle äidiltäni(!) synttärilahjaksi(!) saamasta käsilaukusta.
Mun mielestä Mulberryn logo on erityisen kiva. Katselin sitä eräällä automatkalla ja laskeskelin lehtiä mielessäni.
Tästä voisi kehittää jotakin...



Asia jäi muhimaan kunnes eräänä päivänä kerhossa oli lapsille laitettu askarteluhuoneeseen esimerkkityö, jossa voi piirtää kätensä puun rungoksi ja liimata silkkipaperitulloja lehvästöksi. Se työ oli Leonille liian vaikea, mutta kaksi asiaa yhdistyi päässäni. Puun lehvästö ja kiva runkoidea.

Muistin, että mulla oli varastossa mustaa kontaktimuovia josta oli ollut tarkoitus tehdä jotain, joskus. Siitähän saisin oivaa matskua Leonin huoneen seinätarraksi.

Yhdistin siis käsi-idean puun rungoksi, koska en halunnut Leonin huoneeseen suoranaisesti kopioida Mulberryn logoakaan. Puu on tällä hetkellä tämän näköinen. Leikkaan lehtiä ainakin parikymmentä lisää, sillä haluan lehvästön olevan runsaampi kuin nyt. Laitan kuvia kun työ on valmis.


Tää on mulle tärkeää: Tämän prokkiksen hinnaksi tuli siis 3,50euroa. JEE!

lauantai 25. helmikuuta 2012

Pb Home


Tänään on tapahtunut niin paljon....
Kävin mm. kampaamoreissuni varrella olevassa sisustusliikkeessä ja tutustuin uuteen sisustusmerkkiin Pb Homeen. Värit, materiaalit ja muodot miellyttivät kovasti. Tässä muutamia fiiliskuvia merkin omilta sivuilta. Mitä mieltä olette?


Tein boutiquessa kivoja pikku löytöjä, tukka on siis myös uusi ja kerkisin mä jossain välissä aloittaa yhden sisustusprojektinkin.... eikun kaksi. Postauksia siis taas pian tulossa!
Jee tätä vauhtia! Mahtava määrä energiaa, joka luvalla sanoen on ollut viimeaikoina aika vähissä.






Leonin huoneen vaatekaapinovet


Tää on mun toinen käynnissä oleva sisustusprojekti. Tarkoituksenani on maalata Leonin huoneen kolme vaatekaapinovea liitutaulumaalilla mustaksi. Ovet ovat vanhat ja aika kauheet. Kun remonttia tehtiin, niitä ei suojattu ja siksi niissä on nyt maalitahroja jne. ne vaihdetaan aikanaan liukuoviin, muttei juurikaan nyt. Siksi tuunaan niille lisää elinaikaa.

Parturireissulla nappasin ZoomDesignista ihanaiset Lisbeth Dahlin nupit uusittuihin oviin. Kirpparilta ostin kolme mustaa takorautakoukkua, jotka kiinnitän yhden kuhunkin oveen kauniilla ruuvilla. Näin oviin voi laittaa vaatteita tai muuta kivaa roikkumaan.

Mutta tämä projekti on nyt siis tekemistä vaille valmis.
Litra mustaa maalia ja 1-v assari = vähintäänkin haastava kombinaatio.

Projektin budjettilaskelma:
Maali 34euroa.
Nupit 4,90euroa/kpl.
Takorauta koukut 2,50euroa.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Päivän mekko


Tässä taas yksi kirppismekoistani.
Olin niin iloinen kun tällä viikolla tein mahtavia löytöjä kirppikseltä.
Aiemmin esittelin vihertävän rimpsumekon ja Marc O´Polon neuletakin. Tässä sama nauletakki, mutta päivän mekko on Seppälän mallistosta. Hintaa tälläkin oli 3euroa ja kaupan laput vielä niskassa kiinni. Huomaan valinneeni kevätvaatteiksi materiaaleiltaan kevyitä ja laskeutuvia kankaita. Kaikkien värien huomaan olevan tällaisia huurrettuja meikkipussin puuterisia värejä.



Huomenna ja viikonloppuna muutenkin on kaikkea superkivaa tiedossa. Aamu alkaa vauvauinnilla mikäli pikku-uimari on uimakunnossa. Nenä on ollut hieman nuhainen ja toinen silmäkin pikkuisen rähmäinen.
Ohjelmassa on myös "uusi tukka"-operaatio luottokampaajallani. Tukka on sitten viime värjäyksen ollut yhteensä kolme viikkoa paahteisessa auringossa ja suolavedessä. Lisäksi kärsimäni mahapöpö vei kaiken kosteuden niin ihosta kuin tukastakin. Tukka on harmaa kiilloton, ylikasvanut hapsi. Odotan parturia niin!
Parturireissun varrelle osuisi yksi ihkuihanainen sisustusliike, jossa olisi kiva keritä poikkeamaan. Mulla on tullut viimepäivinä hurjasti kaikenlaisia sisustusideoita. Niistä kerron myöhemmin lisää.
Lisäksi haen kummitytön viikonlopuksi kylään meille. Tarkoituksena on olla ulkona pulkkamäessä, ostaa jättipussi karkkia ja katsoa leffaa peittomajasta, käydä uimahallissa ja syödä mahdollisimman paljon hamiksia ja pitsaa ja kaikkea soopaa! JEE!

Hyvää viikonloppua siis kaikille, ihanat!

Näkymä


Langat odottavat neulojaa. Kotoilijan kalenterissa oli kiva ohje: Kasin puikoilla neulotaan kaikenmaailman langoista mielivaltaisessa järjestyksessä erilaisia neuleita ja raitoja 150cm pitkä pätkä, jonka päät lopuksi yhdeistetään. Näin saa kivan monikäyttöneuleen.

PS:Huomaa taaperoperheen kirjahyllyn evoluutio. Ulottuvuuden kasvaessa kirjat pakenevat... Tästä samasta syystä lankakorikin on paennut lattialta laukkujen päälle.

His and hers


Tein meille lounassalaatit. Mulle vihreää avocadoa ja iskälle lämmitin porolla täytetyn pirteän punaisen uunipaprikan. Nyt me lähdetään asioille. Palataan!

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Paasto

Laskiaisena laskeudutaan paastoon, joka päättyy pääsiäisenä.
Aivan loistavia ajatuksia paastosta nousi tänään esille seuriksen lastenkerhossa.
Nykyaikana paaston voidaan ajatella tarkoittavan muutakin kuin vapaaehtoista luopumista ravinnosta. Paastoa voidaan toteuttaa kaikilla elämän osa-alueilla. Tavoitteena olisi keventäminen ja puhdistautuminen. Ei kuulosta yhtään hullummalta, vai mitä?
Voidaan pitää ns. eko-paastoa, tavoitteena elää mahdollisimman ekologisesti (edes) paaston aikana; sammutella ylimääräisiä valoja ja käydä vaikka vaunuilla kaupassa auton sijaan. Itselläni on käynnissä massiivinen kirppisoperaatio. Olen varannut kaksi osastoa kirpparilta ja vien sinne vauvan vaatteita, omia vaatteitani ja mummolta jääneitä juttuja. Näin koti kevenee taas rahtusen ja tästä ponnistuksesta saa vielä palkkaakin. Viimeksikin sain monta satasta!
Myös voi pitää menopaussia, jonka tavoitteena tässä yhteydessä olisi nipistää menoja. Se on loppupelissä ihan helppoa. Kasvisruoka on huomattavasti paljon halvempaa kuin liha. Olen viimeaikoina tehnyt meillä ihanat täyttävät salaatit vihanneksista ja juustoista yms. herkuista. Edullista ja hyvää!

Paastota voi myös tunne-elämässä. Tällä tarkoitan sydämen puhdistamista. On ihan hyvä välillä nostaa kissa pöydälle ja puhua aikuisten asioista oikeesti. Mä oon ollut vauvan ekan vuoden aikana välillä kyllä ihan kauhee, väsynyt ja epäystävällinen. Aion pyytää sitä kotona anteeksi. Ja sitten ajattelin ottaa yhteyttä mun kavereihin. Pyytää heitä käymään ja viedä kummityttöä uimahalliin.
Ja voihan sitä myös siivoilla, pestä ikkunat, jos jaksaa...

Täytetyt paprikat


Mulla oli jääkaapissa toissapäivänä paistettu poronkäristyksen jämä. Lämmitin lihat pannussa ja lisäsin sekaan sipulia ja taco-tuorejuustoa.
Lisäsin mukaan myös hieman riisiä ja chiliä. Päälle raastoin juustoa.
225astetta ja 15min.

Voila! Iltapala on valmis.

Löysin kaapista sinne unohtuneen piccolopullon punaviiniä... Täydellistä!

Kirppisvaatteet ja einesruokaa


Moikka. Tänään on ollut tosi kiva päivä. Aamulla vaatehuoneessa oli odottamassa tosi monta kivaa vaihtoehtoa päällepantavaksi sillä tein kirpparilta ihan mahtavat löydöt. Ostin 27eurolla kymmenen vaatetta! Keskimääräinen kappalehinta jäi siis alle kolmen euron. Tässä haluan esitellä kaksi löytöäni: mekon ja neuletakin (Marc O´Polo).

Oli mukavaa sujahtaa uuteen mekkoon kun tänään oli kerran kerhopäiväkin mulla ja Leonilla. Muuten tuleekin aina sujahdettua lenkkivaatteisiin....




Ruokana meillä oli tänään pinaattisoppaa. Einestä, ei haittaa.


Sellaista vielä, että testasin myös markkinoille tulleen uuden BB voiteen.
Kalastajan vaimo ja moni muukin bloggaaja on tästä jo postannut:
http://kalastajanvaimo.indiedays.com/2012/02/08/bb/

Mä en tästä kirjoituksesta saa mitään tuotelahjoja tai muuta mukavaa, mutta voin silti todeta että ihan toimiva voide on kyseessä.

- kasvoillani ei ole suurempaa näppyongelmaa (tälläerää)
-otsassa ja nenänpielissä on punotusta, joita haluan peitellä
-ihoni kaipaa lisäkosteutusta
-käyttämäni Lumenen sävyttävä päivävoide on tällähetkellä mulle liian tumma
-meikkipuuteri ja puuteri muutenkin tekee ihosta kuivan, harmaan ja ryppyisen näköisen
-yksi tuote, hampaiden pesu ja ulos
-edullinen hinta

Tässä muutamia syitä, miksi BB voide sopii juuri mulle juuri nyt hyvin.
Mukavaa päivää kaikille!

tiistai 21. helmikuuta 2012

Värikäs kevät

Tänään selasin postilaatikkoon ilmestyneen H&M:n kevätkuvaston.
Mun on kyllä saatava kevääksi jotkut ihanat värikkäät housut.
Ehkä ne vois olla sähkönsiniset, oranssit tai nämä pinkit.


Samalla stailataan iskä värikkääseen kevääseen.
Jos booltsia löytyy, vois tästä ottaa vähän mallia oman Jamesin kevätlookiin.
Ei "Matti Nykäsille"
;)




Wendyn tyyliin


Taannoin kerroin löytäneeni kivan blogin: Wendyn lookbookin.
Siellä hän yhtenä päivänä esitteli tällaisen asun.




Ken tästä tyylistä viehättyi, joutunee tilaamaan H&M:ltä ainaskin nämä kevätjutut:


maanantai 20. helmikuuta 2012

Kolamiehen (-naisen ja -vauvan) ruispirtelö


Kolapartion Ruis-puolukka smoothie:

Lumihommissa tarvitaan ruista ranteeseen. Myös ympäri pihaa konttaaminen käy työstä.
Siksi välipalaksi on hyvä napata ehtaa ruista ja luomumarjaa.

Jauha pari hapankorppua blenderissä
Lisää reilusti puolukoita
sokeria maun mukaan, itse käytän ruokosokrua
vaniljajogurtti ja reilusti maitoa

Tämän kun tempasee niin voi laittaa kadun päähän kyltin, että
"EI TARVII AURATA!"
Heh!


sunnuntai 19. helmikuuta 2012

äidin vauva = 1 vuotias!


Tässä muutama kuva 1v synttäreidemme tarjoiluista ja koristeluista.
Teemaväreinä meillä oli keltainen ja musta. Keltaisia ilmapalloja, mustavalkoisia servettejä ja keltaisia ja mustia viirejä. Värit toimivat mustavalkoisessa kodissamme mielestäni kivasti.




Tässä mun versio iglukakusta. Pingun tein cernit-massasta ja se jäi Leonille muistoksi juhlista. Kakun kuori oli kaulittavaa vaahtokarkkimassaa. Ryppyynhän se jäi mutta so what.

Synttärilahjoja




Leonin 1v. synttärit vietettiin viikolla ja vieraita kävi tosi paljon. Leon sai ihan valtavasti lahjoja ja kakki ne olivat tosi mieluisia: leluja ja kirjoja.
Brion lelut ovat minun mielestä tosi kivoja vauvalle. Värit ovat kivoja ja muotoilu on selkeää ja simppeliä. Tässä joitakin Brion leluja joita Leon sai lahjaksi.



Arjen estettiikkaa



t
Iskä on sitä mieltä, että pumppupullossa oleva käsisaippua on ainoa oikea saippua. Palasaippuat ovat minusta ihania, mutta ymmärrän kyllä iskän mielipiteen, jota puoltavat mm. hygieenisyys ja uudelleen täyttömahdollisuus.
Iskä vaan on sitä mieltä, että mikä tahansa pumppusaippua on ihan jees. Minä en, ja tässä mielipiteessäni en taivu. Pumppupullon tarvii olla kaunis ja käsipyyhkeen mielellään sävysävyyn. Tänään löysin tosi edullisen ja ihan kivan näköisen pumppusaippuan yllätyksekseni marketti(!)reissulla Robbarista. Ostin heti keittiöön kaksi oliivin väristä ja alakerran veskiin sinisen. Pikkupyyhe kuvassa on mun omavärjäämä ja sävysävyyn, niinkuin kuuluu ollakin. :)

Myös uudenkuun Emilia oli postannut aiheesta käsisaippua.
Tää on tärkeä juttu siis muillekin kuin mulle... :) http://uudenkuunemilia.blogspot.com/2012/02/arjen-estetiikkaa.html