maanantai 24. syyskuuta 2012

Indialaistaaaaah

Tikka masala
Tämä kerrassaan mainio resepti on Gordon Ramsayn, ks. alkuperäinen ohje. Alkuperäisessä ohjeessa ruokaan tuli 2 tl garam masalaa, mutta sen voi korvata myös tandoorimausteella. Lisäksi Gordonin ohjeessa tehdään chicken Tikka masalaa, mutta minä muokkasin ohjetta ja tein sen naudasta. Yhtäkaikki tässä on aito meininki!

pähkinäöljyä
1 iso sipuli
2 vihreää chiliä
inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli
1/2 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa/ tandorijauhoa
1 rkl pehmeää ruskeaa sokeria (fariinisokeria)
1 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
10 kuivattuja curryn-lehtiä (tai 1 tl currytahnaa)
4-6 rkl maustamatonta jugurttia
tuoretta korianteria

Lisäksi tähän mun versioon tarvitaan noin puolen kilon verran naudan paistia


Aloitetaan:


Tikka masalan aineet kannattaa pilkkoa ja mitata valmiiksi. Ruoka tehdään kuumalla pannulla eikä siinä vaiheessa ole enää hyvä ryhtyä nysväämään.

1) Pilko naudan paisti kuutioiksi ja paista pinnat kiinni voissa kuumalla pannulla. Kaada lihat ruukkuun/vuokaan odottamaan uuniin menoa.

2) Kuumenna pari ruokalusikallista pähkinäöljyä pannulla. Lisää siihen pilkottu sipuli (riittää, että on viipaloitu). Poista chileistä siemenet ja pilko ne. Pilko inkivääri ja valkosipuli. Laita ne pannulle ja kuumenna 2-3 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

3) Lisää chilijauho, kurkuma, garam masala ja sokeri (ja currytahna) ja paista 1-2min. Seoksesta tulee kuivahko, mutta se ei haittaa.


4) Lisää tomattipyre ja tomaattimuska ja anna muhia muutama minuutti (jos ei anna muhia tarpeeksi, pyreestä voi jäädä kitkerä maku).


5) Laita seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jugurtti.


6) Kaada seos lihojen päälle ruukkuun ja muhiinnuta uunissa 2h 175 asteessa.

7)  Tarjoa riisin kanssa. Kaveriksi sopivat myös naan-leipä ja raita. (=jugurttipohjainen taivaallisen ihana kastike)

Bingo sektori: Kohdan 1) jälkeen kaada lihojen päälle kaupan valmis Tikka masala kastike ja hyppää kohtaan 6)! Ei huono sekään... Myös Raitaa saa valmiina mausteseoksina, joten tarvitsee vain sekottaa se jugurttiin ja aaaah nauttimaan.


1 kommentti:

Lefa kirjoitti...

Megaherkullisennäköistä!!!! nam.