lauantai 27. helmikuuta 2010

300. blogiteksti

Tämä on kolmassadas blogitekstini. On mukavaa, että voin juhlan kunniaksi kertoa että lähden ensiviikolla tänne:



Odotan matkaa tosi paljon. En ole koskaan ollut matkalla näin pitkään, näin kaukana enkä näin kuumassa kohteessa, kuin Thaimaa. Tarkoituksena on viettää aikaa merellä pääasiassa sukeltaen ja snorklaten. Joitakin päiväretkikohteita olen etukäteen tutkinut ja ainakin helmienviljelylaitos kiinnostaisi kovasti.
Kuvat lainattu: http://www.weddings-abroad.com/images/thailand_phiphi_01.jpg cheap-flight-4u.com ja http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://uniquetraveldestinations.

torstai 25. helmikuuta 2010

Ulla-helmien uudet kaverit

Valkoiset Ulla-helmet saivat tänään kaverikseen hiekanvärisen mekon. Mekko on H&M Mama(!) mallistoa. Se vaikuttaa ihan monikäyttöiseltä mekolta. Sen voi yhdistää vaikka mustien legginsien ja pikkuballeriinojen kanssa. Tässä kietaisin kaulaan vielä silkkisen huivin.


Ulla

Tein tänään pitkästä aikaa kaulakoruja puuhelmistä. Tapahtumien ketju alkoi siitä kun etsin nettikaupoista reissuvaatteita ja löysin tämän ihanan vaatemerkin nimeltä Somewhere jota myy Ellos. (Nyt onnistuu tämä linkin rakentaminenkin, kiitos Lumolle)
Ihastuin allaolevaan mekkoon ja ajattelin tilata sen. Mietin että voisin itse tehdä mekkoon sopivat puuhelmet. Mekon toimitusaika on 2vko joten se ei tähän lähtöön ennätä, mutta tein parit kivat helmet, jotka sopivat lomapukeutumiseen. Mustat balleriinat kaappasin mukaan H&M:sta lounaalla. Silkkihuivi on Aleksi 13:sta. Puuhelmet saivat nimen Ulla.

Kuvat Ellos, Somewhere:


Nimikilpailun voittaja!

Olen miettinyt kovasti tätä korujen nimiasiaa. Hienoja nimiä on todella vaikea keksiä. Hyviä ehdotuksia tuli paljon, kiitos kovasti kaikille osallistuneille. Ajattelin että koska teen koruni naisille, voisivat korujen nimet olla naisten nimiä. Tätä ideaa noudatellen ensimmäinen koru onkin jo julkaistu nimellä Birgitta. Pisarakoru on tosin edelleen ilman uutta nimeä... Pisarakorulle en ole vielä keksinyt sopivaa naisen nimeä. Paras kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista oli kuitenkin Pore ja sen lähetti Sarka. Laitahan mailiini osoitteesi jonne voin lähettää pikkukiitoksen. minnadesign@netti.fi

perjantai 19. helmikuuta 2010

Härän silmään

Tässä pikku makupala eräästä kivasta projektistani.
Teen sisustussuunnittelutyötä pääasiassa rakentamalla erilaisia kollaaseja. Tämä kollaasi esittelee erään kivitalon uutta, päivitettyä sävymaailmaa. Olen tosi tyytyväinen tähän suunnitelmaani. Kerron myöhemmin lisää, nyt on pakko lähteä asiakkaalle etten myöhästy. Heippa!





Jippii!!!

Miten kiva juttu ovatkaan nämä uudet sisustustarrat! Tarroja saa toki Suomestakin mutta ne ovat usein kaunotekstattuja korulauseita. Plaah. Entäs nämä! Etsy.com:sta osoitteesta http://www.etsy.com/shop/PopWall löytyy kivoja sisustustarroja. Kuvat ovat minusta erityisen raikkaita ja veikeitä, sekä riittävän suuria tuomaan ilmettä tilaan. Kukat ja kiekurat on jo niiin nähty. Kivoja tarroja myy toki tuhat ja yksi muutakin saittia. Siitä vaan surffaamaan. Tilaaminen on vaarallisen helppoa...





Hahahaha


Hei Mankku! Missä PALLO on?!

torstai 18. helmikuuta 2010

Birgitta

Tein kaulakorun tänään hiekansävyisistä helmiäislasihelmistä. Riipuksena edessä on metallinen suuri koristeellinen helmi.




Koru on myytävänä nettikaupassani: http://www.minnadesign.fi/tuotteet.html?id=27/221

torstai 11. helmikuuta 2010

tehokkuuden maksimointi ja paineensietokyky



Joskus läikähtää tai kuppi menee kokonaan nurin. Silloin tulee mietittyä mikä meni vikaan. Tässä muutama pohdinta tältä päivältä eli miten kaaosta hallitaan:

- Ihmisen on pakko syödä, siitä ei pääse mihinkään. Tämä kuulostaa ihan hullulta, mutta aika usein vahingossa käy niin että yritän työpäivän aikana maksimoida tehokkuuden jättämällä lounaan väliin ja käyttämällä ajan työskentelyyn. Tätä kokeilleet tietävät mikä olotila on klo 18 illalla kun edellinen ateria on ollut aamiainen.
- Tavoitteiden olisi syytä olla saavutettavissa. Tunnistan itsestäni perfektionistin. Vain 10+ on riittävä suoritus. Oman hyvinvoinnin säilymiseksi olisi syytä toisinaan tyytyä vaikka 8+:ssaan. Itselleen on osattava antaa positiivista palautetta. Erityisesti yksityisyrittäjän, olen huomannut.
- Hanki pienempi kalenteri. Koska sovitut työt ja tehtävät eivät mahtuneet enää vanhan kalenterini sivuille, hankin kalenterin jossa oli suuremmat sivut, jotta kaikki työt mahtuisivat kalenteriini paremmin. Virhe! Suurempisivuiseen kalenteriin toki työt mahtuvat paremmin, mutta tämä ei varsinaisesti lisää viikottain käytettävissä olevaa työaikaa. Toisinsanoen pienempään kalenteriin mahtuu vain tietty, hallinnassa oleva määrä tekstiä.
- Työpäivän aikana voi juoda kupillisen teetä ja istua sen hetken nojatuolissa. Tämä ei todistetusti vähennä työpäivän aikaansaannosten määrää.
- Vaikean tilanteen tai asiakkaan kohdattuasi soita äidille. Hänelle voit huutaa luurin märäksi ja hän on aina kannustava ja puolellasi.
-Ota käteesi punainen kynä ja vedä sillä kalenteriin kahden viikon ylittävä punainen viiva. Jos olet ammatiltasi sisustussuunnittelija, on todennäköistä, että kukaan asiakkaistasi ei menetä henkeään vaikka pitäisit lomaa.

maanantai 8. helmikuuta 2010

Terkkuja Tampereen häämessuilta!

Tässä muutamia kuvia messuilta. Koska vihko on korutilauksia pullollaan ja muutkin työt odottavat, pidemmittä puheitta, tavataan ensiviikonloppuna Hämeenlinnan häämessuilla!



keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Tikkurilan Tunne Väri

Napakymppi Tikkurilalta!
Olen ollut hieman huolestunut Tikkurilan värijärjestelmistä peilattuani sitä nyt kaksi ja puoli vuotta ammattilaisen näkökulmasta. Tähänastisia värikartastoja kuluttajille ovat olleet Sisustajan värikartta ja Kaunis koti-värilastut. Molemmat ovat olleet mielstäni floppeja.
Sisustajan värikarttan alkuun on koottu valkoisen sävyjä, jotka lähes poikeuksetta ovat olleet enemmän tai vähemmän punasävyisiä. Miksi? Punasävyiset valkoiset, niin vaaleanpunaiset kuin lohenpunaisetkin sävyt ovat a) kamalia b) hyödyttömiä kodin sisutajalle, (koska ne ovat kamalia!) Edelleen sisustajan värikartta jatkuu ihmeellisillä pastellisilla korallin sävyillä. Ompa loppuun rykäisty vielä muutama ruutu hempeitä vaaleansinisiä ja muutama kirkas sininen seinämaalisävy. Miksi? Sävyt ovat kamalia!!
Kauniskoti-värilastuihin on kuluttajalle koottu valmiiksi erilaisia väriyhdistelmiä joita hän voi sitten kotinsa sisutamisessa käyttää. Toivon että en sisustussuunnittelijoiden viimeisellä tuomiolla joudu "alakertaan" vaikka sanon tämän, mutta Kaunis koti-värilastujen nimi pitäisi olla Karsea koti-värilastu. Sävyt ovat tunkkaisia ja yhdistelmät tyylittömiä ja jännikeettömiä. (Terkkuja vaan tuotteen kehittäjille.) Yksikään Kauniskoti-värilastuista ei ole käyttökelpoinen. Lisäksi väreillä on vain numerokoodit, ei nimiä.

Mutta asioihin on tullut muutos, Luojan kiitos. Tikkurilalta on tullut uusi värijärjestelmä, Tunne Väri. Oi ihanuutta! Jo pelkästään Tunne Värin teline myymälässä on kutsuva ja houkuttelee tutkimaan värikortteja. Tälläkertaa väreillä on nimet. On aivan eri asia puhua Munakoison väristä kuin väristä X501. Nimet herättävät mielikuvia. Maalarinvalkoinenkin (G497) on nykyään nimeltään "Höyry". Miltähän meidän makkarin seinä näyttäisi Kardinaalin punaisena? Värikorttien lisäksi telineestä voi ottaa mukaansa fiiliskuvia. Kullekin sävyryhmälleen omanlaisensa. Tämä juttu on mielestäni tosi hyvä ja innostuin siitä kovasti.






href="http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat/tunne_vari/kylmat_maanlaheiset/">Kylmät maanläheiset - Tikkurila Oy | Ammattilaiset | Värit | Värikartat | Tunne Väri

Työpiste

Työpisteeni on siirtynyt keittiöstä parven alle. Täällä pikku majassani suunnittelen koruja ja sisustuksia. Toisinaan esittelen töitäni suurilla messuilla ja palaveeraan vaikutusvaltaisten ihmisten kanssa lasisissa toimistoissa. Silloin hymisen itsekseni että kuulkaa johtajat ja jakkupuvut, kumpa tietäisitte, nämä työt on suunniteltu minun pienessä kämpässä, pikkuruisen pöydän ääressä maitoa ja pullaa samalla syöden, toisinaan yöhousuihin ja villasukkiin pukeutuneena.