maanantai 6. syyskuuta 2010

Risotto

Tein eilen risottoa. Aiemmin olen tehnyt risottoa väärin keittämällä riisiä ja lisäämällä riisiin herne-maissi-paprikasekoituksen ja vaikkapa kanaa. Nyt opiskelin miten oikea risotto valmistuu. Homma aloitetaan kuullottamalla riisiä oliiviöljyssä ja lisäämällä pikkuhiljaa joukkoon kanalientä ja valkoviiniä sekä lopuksi kermaa.



Eiliseen risottoon laitoin myös sokeriherneen liskoja ja kanaa. Liskot pöyräytin pannulla sienten ja sipulin kanssa.



Ostin risottoa varten grillatun kanan. Kanan roippeista sain keitettyä maistuvan liemen riiseille. Lientä tuli vahingossa juuri sopiva määrä. :) Kanasta riitti kunnon annos Maguskoiralle ja vielä toiseenkin ruokaan. Siitä voisi tehdä vaikka kanapastaa. Kana oli hyvä ostos, sillä hintaakaan ei ollut kuin viitisen euroa.






Lopuksi vielä kaunis kattaus ja kaikki nälkäiset autonpesijät ja pikkukoirat pihalta "SYÖMÄÄN!"

1 kommentti:

Lumo kirjoitti...

oikeaoppinen risotto on ihanaa ja helppotekoista (varsinkin jos lintsaa liemen teosta ja käyttää fondia).

Kesällä ei ole niin tehnyt risottoa mieli, mutta nyt syksyn tullen sitä voisi ruveta taas tekemään. Mitähän siihen laittaisi; kesäkurpitsaa, choritzoa...